Florin Sinescu revine în conducerea Prefecturii Suceava fiind numit subprefect de premierul Nicolae Ciucă


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava, Florin Sinescu, revine de miercuri în conducerea Prefecturii Suceava după ce a fost numit subprefect al județului de premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind înlocuirea subprefectului Alexandru Salup cu Florin Sinescu.

Noul subprefect de Suceava este șeful Serviciului dezvoltare economică, servicii publice şi autorităţi locale din Prefectură unde lucrează din anul 1997, iar în perioada mai 2012- martie 2015, a deținut funcția de prefect al județului.

El a fost înlocuit din funcție după ce a fost cercetat de  DNA Suceava care a clasat în decembrie 2017 dosarul în care fostul prefect fusese acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu,  conflict de interese,  uzurparea funcției și  uz de fals, constatând că demersurile făcute de Florin Sinescu în calitatea de prefect au vizat soluționarea, conform îndatoririlor pe care le avea, a unor situații apărute în localități ale județului, iar pentru unele acuzații s-a constatat că fapta nu există.

Florin Sinescu a candidat în alegerile locale din 2020 pentru funcția de primar al Sucevei din partea Pro România, iar din martie 2022 este membru PSD.


Intră acum și în grupul de