Ministrul Cadariu anunță ajutor guvernamental pentru turismul de incoming: 40 de euro pentru fiecare turist străin care a achiziționat cel puțin patru nopți de cazare în România


Intră acum și în grupul de

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat, luni, lansarea în consultare publică a schemei de minimis pentru turismul de incoming.

„Incomingul este deosebit de important, fiind o activitate de export pentru țară, prin contribuția de valută adusă în România de către vizitatorii străini. Din acest motiv, lansăm spre consultare publică schema de minimis care va contribui la repoziționarea noastră, ca destinație competitivă”, a declarat Cadariu.

El a arătat că în mod concret, cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea acestor pachete turistice vor fi decontate parțial cu fonduri de la bugetul de stat.

„Inițiativa va facilita activitatea economică a mediului privat, aspect ce se traduce în atragerea turiştilor străini, în creşterea încasărilor provenite din turism şi, prin urmare, în creşterea contribuţiei turismului în PIB”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Potrivit proiectului aflat în consultare, sprijinul financiar, de la bugetul de stat, va fi de 40 euro pentru fiecare turist străin care a achiziționat și plătit, în anul anterior depunerii, printr-o agenție organizatoare de turism de incoming în România, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic sau circuit de cel puțin 4 nopți de cazare în România.

Suplimentar, se mai achită 2 euro pentru fiecare noapte petrecută în plus, peste cele 4, în cadru aceluiași sejur sau circuit turistic.


Intră acum și în grupul de