Noi programe de finantare pentru IMM-uri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

IMM-urile şi organizaţiile neguvernamentale care doresc să se doteze cu tehnică performantă pentru comunicaţii on line au la dispoziţie noi programe de finanţare pentru acest lucru.

Venit în vizită de lucru prin judeţul Suceava, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că noua linie de finanţare a fost deschisă pe parcursul săptămânii trecute pe axa 3.1.1.

Fiecare proiect depus poate ajunge şi până la 25.000 de euro, din care 90% sunt fonduri nerambursabile, iar 10% reprezintă obligaţia contribuţiei proprii.

Sumele obţinute pot fi folosite pentru achiziţia de calculatoare, imprimante, multifuncţionale, internet pentru un an de zile sau promovare în domeniul informatic.

“Multe persoane ar spune că suma pe care o pot obţine nu este mare, dar din experienţa proprie vă spun că este o sumă foarte bună pentru IMM-uri şi ONG-uri. Dacă sunt serioşi şi fac proiectul bine cu aceşti bani îşi pot pune la punct problema informatizării în societate”, a declarat Vreme.

Finanţarea este în sistem continuu, iar evaluarea unui proiect durează între trei şi patru săptămâni.

“Aş vrea să nu se mai vină în proiecte cu tot felul de consultanţe, efectiv să ne îndreptăm spre necesarul concret pe care îl are fiecare, să fie eficienţi. Ca şi specialist, am să mă uit personal în proiecte şi voi urmări această latură”, a mai adăugat ministrul Vreme.

Peste aproximativ două luni de zile, alte două linii de finanţare vor fi deschise la Ministerul Comunicaţiilor pentru societăţi mijlocii şi pentru informatizarea unităţilor sanitare din România a căror valoare totală se ridică la suma de circa 40 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de