Ion Lungu: Cea mai gravă problemă în Suceava este legată de lucrările de asfaltare. Prețurile au crescut mult, iar firmele nu au muncitori calificați pentru asfaltări


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că cea mai gravă problemă avută în această perioadă în municipiul Suceava este legată de lucrările de asfaltare.

„Avem un număr destul de limitat, undeva la 6-7 formații când, altă dată, aveam 12-15 formații care lucrau în municipiul Suceava. Pe lângă faptul că au crescut prețurile la materiale nu sunt nici muncitori calificați pentru asfaltări”, a spus Lungu.

Primarul a adăugat că așteaptă să se finalizeze noua licitație pentru asfaltări în municipiu.

El a spus că prețurile din oferte sunt foarte mari, cu 85 la sută mai mari decât cele din prezent.

„Cu toate acestea, vom face o strategie. Principala problemă pe care o am astăzi în municipiul Suceava este că sunt multe străzi care trebuie asfaltate, reparate, iar din păcate lucrurile nu merg cu trebuie”, a adăugat Ion Lungu.

El a subliniat că s-au majorat prețurile la materiale, iar firmele care asfaltează nu au forță de muncă calificată, nu au forță de muncă suficientă.

Primarul a mai declarat că pentru acest an sunt alocați 25 de milioane de lei pentru lucrări de asfaltare în municipiu și că speră că se vor face intervenții pe circa 50 de străzi din oraș.

Ion Lungu a anunțat că urmează să fie finalizat tronsonul al doilea al rutei alternative Suceava-Botoșani și că speră ca, în funcție de alocările pe care le va primi municipiul Suceava prin Programul Anghel Saligny, să fie finalizat în 2023 și tronsonul al treilea al acestei rute care va ocoli zona comercială a municipiului Suceava și va face legătura cu DN 29.


Intră acum și în grupul de