Dolhasca – Probota, un drum cu aer european (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După mai bine de 13 luni de lucrări, drumul judeţean care face legătura între oraşul Dolhasca şi localitatea Probota a devenit o arteră de circulaţie rutieră ce se ridică la standarde europene.

La recepţia lucrărilor a participat chiar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. “Acest drum este din punctul nostru de vedere unul şi strategic turistic pentru că în sfârşit putem vorbi de Mănăstirea Probota ca despre o perlă ce se alătură celorlalte mănăstiri din judeţul Suceava. Mai sunt câteva detalii ce trebuie rezolvate din partea constructorilor, dar sunt mulţumit de lucrările efectuate aici”, a declarat, la faţa locului, şeful deliberativului judeţean.

Modernizarea DJ 208 S, Dolhasca – Probota s-a realizat cu bani europeni veniţi prin Programul Operaţional Regional iar lucrările au fost demarate la începutul lunii august a anului 2009. În cadrul acestora, au fost realizate peste 8 km de drum, trei poduri şi 18 podeţe la care se adaugă circa 6 km de şanţuri şi 25 de drumuri laterale.

DJ 208 S, Dolhasca – Probota, este cel de-al treilea drum pe care, în ultimile trei săptămâni, conducerea administrativă a judeţului Suceava îl finalizează, valoarea proiectului ridicându-se la suma de circa 5,7 milioane lei, din care contribuţia din bugetul naţional s-a ridicat la aproape 550 de mii de lei.

“Finalizarea acestor lucrări mă determină să grăbesc reparaţiile spre municipiul reşedinţă de judeţ atât prin Liteni – Bosanci cât şi prin Preuteşti, unde drumul arată dezastruos acolo unde am început lucrările, după ce toată vara am fost nevoiţi să ne confruntăm cu o licitaţie venită pe adresa Consiliului”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de