Cinci hale de producție și un depozit de rumeguș ale unei firme de prelucrare a lemnului din Vatra Dornei au ars într-un puternic incendiu


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic incendiu a afectat în noaptea de duminică spre luni clădirile unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului din municipiul Vatra Dornei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt Alin Găleată, a declarat că pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari suceveni de la subunitățile din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc cu 6 autospeciale de stingere, două autoscări mecanice și 2 ambulanțe SMURD.

 De asemenea, din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Vatra Dornei s-a intervenit cu două utilaje pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de flăcări.

În sprijinul forțelor de intervenție au fost trimise și două echipaje de la ISU Bistrița-Năsăud și alte trei de la Detașamentele Fălticeni și Rădăuți, însă acestea au fost întoarse din drum, după ce incendiul a fost localizat și nu a mai fost necesar ajutorul acestora.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcții, cu pericol de propagare la clădirile proprietăților învecinate.

Un al factor favorizant pentru dezvoltarea rapidă a flăcărilor a fost cantitatea mare de masă lemnoasă, inclusiv construcțiile fiind majoritare din lemn și/sau pe structură metalică.

În incendiu au ars centrala termică, o hala producție brichete, o hală producție peleți, o hală debitare gater, o hală metalică pentru uscare cherestea, o anexă cu destinație „locuință”, un depozit de rumeguș și o hală producție-prelucrare masă lemnoasă.

S-au degradat utilaje pentru prelucrarea lemnului și alte bunuri specifice activității. De asemenea, s-a degradat o fereastră din PVC de la o locuință învecinată, pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la mașini, utilaje și aparate tehnologice lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Pompierii au salvat din calea flăcărilor trei locuințe particulare, un motel, un sevice auto și un atelier de tâmplărie (două construcții corp comun),  precum și un atelier mecanic.

Luni dimineața la ora 7:00 pompierii militari lucrau pentru identificarea și lichidarea focarelor ascunse și pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de incendiu.


Intră acum și în grupul de