Acasă Actualitate Ion Lungu spune că este încurajat să nu renunțe nicicum la roata...

Ion Lungu spune că este încurajat să nu renunțe nicicum la roata panoramică: Va fi funcțională într-un an de zile de la semnarea contractului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este încurajat să nu renunțe la proiectul de instalare a unei roți panoramice pe platoul Cetății de Scaun și că este convins că daca s-ar face un referendum sucevenii s-ar pronunța în favoarea acestei investiții.

„M-au sunat niște tineri și mi-au spus:<< Dom primar, nu renunțați nicicum la roata panoramică!>>. Mi-au trimis fotografii: <<Săptămâna trecută am fost la Budapesta. Ne-am dat în roată. Era așa de frumoasă! Nu renunțați nicicum>>”, a spus Ion Lungu.



El a arătat că ar avea curajul să facă și un referendum pe această temă, dar că nu mai e timp.

„Am și curajul, dar nu e timp, să facem și un referendum pentru roată să vedem dacă nu rămâne cu plus”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că roata panoramică ar putea fi instalată la un an de la semnarea contractului.

„Roțile nu se fac în România. Se dă comandă. Durează vreo zece luni-un an de zile până se livrează. De la semnarea contractului, cam într-un an de zile ar putea fi funcțională”, a spus Lungu.

Primarul a mai declarat că proiectul roții panoramice a fost aprobat în Consiliul Local, că a fost organizată licitația, a fost depusă o ofertă care se analizează în comisia de licitații.

„În măsura în care va fi eligibilă cu siguranță vom semna contractul”, a declarat Lungu.

El a subliniat că e o chestiune de imagine politică și că valoarea proiectului reprezintă 0,97 la sută din bugetul local.

Ion Lungu a mai spus că în acest an va fi amenajată și parcarea de la Cetatea de Scaun.

„Facem în acest an și parcarea de la Cetate. Nu am putut să o facem pentru că era acolo și teren al Consiliului Județean. Între timp am făcut asociere cu Consiliul Județean și o să facem și parcarea”, a declarat primarul.

Reamintim că în prezent se desfășoară în municipiul Suceava o campanie de strângere de semnături lansată de USR pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului cu sloganul „Suceava curată, fără Lungu, fără roată”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version