Dr. Alexandru Calancea spune că a cerut corectitudine și exigență la concursurile de angajare în SJU Suceava:  Ne dorim ca doar cei mai buni să intre în SJU Suceava pentru că doar așa putem crește calitatea actului medical


Intră acum și în grupul de

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că la concursurile pentru angajarea personalului medical din spital a cerut corectitudine și exigență.

„Am fost criticat și cu ultimele concursuri. Din anul 2020 tot organizăm concursuri atât la medici cât și la asistenți și dezideratul meu a fost întotdeauna să lucrez cu oameni, poate mai puțini și de calitate și care își doresc cu adevărat să performeze în spital, decât cu foarte mulți și care nu-și doresc să facă performanță în SJU Suceava”, a spus dr. Calancea.

El a explicat că în ceea ce va prezenta ca și proiect managerial se va axa pe nevoile pacientului și de aceea e nevoie de personal dedicat.

Potrivit managerului interimar au fost angajate pe perioadă determinată în starea de alertă circa 100 de asistenți medicali, iar din iulie 2021 s-au putut organiza concursuri pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

„Mulți s-au înscris la acele concursuri și au promovat și sunt acum în rândurile noastre, în SJU Suceava, dar o parte dintre ei, 70, au rămas pentru acest examen, adică fiecare a concurat pe postul lui și trebuia să obțină o notă de minim 6. Eu am cerut celor implicați în organizarea concursurilor, comisiilor, să fie corecți și exigenți pentru că ne dorim ca doar cei mai buni să intre în SJU Suceava pentru că doar așa putem crește calitatea actului medical cu oameni care sunt devotați pacientului, cu oameni care se sacrifică pentru pacient, cu oameni care înțeleg suferința pacientului. Dacă nu vom înțelege aceste aspecte nu vom performa în medicină”, a spus dr. Alexandru Calancea.

Spitalul Judetean Suceava “fierbe” – Exclusiv de la firul ierbii cu managerul actual dr. Alexandru Calancea

Spitalul Judetean Suceava “fierbe” – Exclusiv de la firul ierbii cu managerul actual dr. Alexandru Calancea

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 23 mai 2022

El a subliniat că în orice domeniu concurența aduce un lucru bun sau multe lucruri bune, ceea ce va trebui să fie și în cazul concursului pentru funcția de manager al SJU Suceava.

„O comisie trebuie să aibă de unde să aleagă pe cel mai bun. Dacă ești singur, iei nota minimă de trecere și cu asta basta. Nu! Cred că trebuie să fie o concurență adevărată, trebuie să fie un examen absolut corect așa cum va fi și cel mai bun, cel care aduce un proiect de viitor foarte bun pentru anii viitori pentru SJU Suceava să câștige”, a spus dr. Alexandru Calancea.

El și-a exprimat convingerea că managementul va trebui asigurat de cineva care își dorește cu adevărat performanță pentru Spitalul Județean Suceava și doar performanță.

„Când spun performanță spun că nu trebuie să existe în SJU Suceava alte interese decât interesul pacientului. Eu sper și sunt sigur că acest concurs va fi absolut corect organizat, va fi transparent, cel mai bun va câștiga și cred că alegerea va fi foarte bună pentru SJU Suceava și o să vedeți că performanța va apărea”, a mai declarat dr. Alexandru Calancea.

El a mai spus că trebuie lucrat la calitatea umană, iar selecția trebuie să fie extrem de riguroasă.

„Dorința mea la început a fost să stabilizez acest spital care era în picaj. De acum ne putem gândi la investiții mult mai mari, mult mai multe și de anul acesta încep construcțiile și o să vedeți din nou șantiere în desfășurare, dar actul medical trebuie să aibă niște transformări, să ne aplecăm mult mai mult asupra calității actului medical și asupra empatiei cadrului medical vis-a-vis de pacient”, declarat dr. Alexandru Calancea.

El a mai spus că nu-și dorește să-și facă dușmani prin această atitudine ci că își dorește să-i facă pe angajați să înțeleagă, iar cei mai mulți dintre ei înțeleg, că sunt în slujba pacientului.

Dr. Alexandru Calancea a recunoscut că a trezit multe orgolii și că apar foarte multe lucruri împotriva sa, dar că nu este interesat de acestea atâta timp cât el știe că este corect, în slujba pacientului și că dorește creșterea calității actului medical.

„Îi rog pe colegii mei din fiecare categorie de personal să trateze acel pacient de pe acel pat ca și cum ar fi cineva drag lui, din familia lui. Când vom ajunge să înțelegem lucrul acesta o să vedeți că vom avea și satisfacții, noi, ca și cadre medicale, dar și pacientul se va simți foarte bine tratat în SJU Suceava”, a spus dr. Calancea care a adăugat că își dorește să se lucreze pe fiecare palier, de la actul medical, la siguranța pacietului și la alimentația pacientului.


Managerul interimar al SJU Suceava a mai spus că după o perioadă cu interimate de șase luni este nevoie ca Spitalul Județean să aibă un manager plin care să-și asume conducerea acestui spital și să îl ducă într-o direcție bună și că este sigur că acest lucru se va întâmpla.

„Sunt atâtea atacuri, atâtea lucruri murdare care se îndreaptă asupra acestui spital încât nu ne dăm seama că ne facem rău tot nouă. De aceea eu spun că trebuie să fim corecți unul cu altul, trebuie să fim transparenți, trebuie să facem front comun și să fim mândri de acest spital pentru că toți, mai devreme sau mai târziu, vom avea nevoie de acest spital”, a mai declarat dr. Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de