Acasă Actualitate Ion Lungu anunță că Piața Mică va fi dată în folosință luna...

Ion Lungu anunță că Piața Mică va fi dată în folosință luna viitoare, iar Piața Ițcani va deveni piață en-gros


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că s-a intrat în linie dreaptă cu finalizarea lucrărilor la Piața George Enescu prevăzută cu parcare subterană și că în prezent se lucrează la finisaje.

El a spus că în ședința de joi a Consiliului Local Suceava se va supune aprobării trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Suceava a unei suprafețe de 108 mp de pe strada Saturn pentru a se putea finaliza lucrările de modernizare a străzii până când va fi dată piața în funcțiune.



Primarul a menționat că sunt în curs de achiziție și mesele noi pentru această piață cu o valoare de  353.000 lei.

„Va fi o piață modernă care va fi dată în funcțiune în luna iunie și care sunt convins că va fi apreciată de cetățenii din cartierul George Enescu, dar și de toți cei care vor intra în piață”, a declarat primarul.

El a mai anunțat că tot în ședința de joi a Consiliului Local Suceava urmează să fie supus aprobării un proiect de hotărâre care prevede transformarea Pieței  Ițcani în Piață agroalimentară cu caracter permanent și comercializare produse cu amănuntul și cu ridicata (en -gros) pentru atragerea producătorilor agricoli locai și zonali, dar și încurajarea consumării produselor locale.

Ion Lungu a menționat că în Piața Ițcani funcționează în prezent doar comercializarea  cu amănuntul, iar piața este aproape goală.

„Anul viitor vom moderniza zona comercială din spatele Pieței Centrale unde vom face o hală modernă”, a mai anunțat primarul Sucevei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version