Raliul Bucovinei se va desfășura la mijlocul lunii iunie la Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, dar și pe raza localităților Sucevița, Ciumârna, Vatra Moldoviței, Paltinu, Sadova și Pojorâta


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să decidă în ședința din 30 mai asocierea cu Asociația „XS Motor Sport” din Iași în vederea realizării „Raliului Bucovinei 2022” care este etapa a IV-a a campionatului national în perioada 16 – 18 iunie 2022.

Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, necesitatea realizării acestui proiect se datorează în primul rând dorinței de creștere a potențialului turistic al județului prin realizarea unor evenimente sportive de importanță județeană, regională și națională.

Potrivit organizatorior în acest an se preconizează participarea numeroasă a publicului și se estimează un numar de 10.000 – 15.000 de spectatori și fani ai curselor automobilistice din toată țara pe durata celor trei zile de concurs.

Raliul Bucovinei va consta în zece probe speciale în apropierea localităților Sucevița, Ciumârna, Vatra Moldoviței, Paltinu, Sadova, Pojorâta, o probă superspecială în municipiul Câmpulung Moldovenesc, precum și o sesiune oficială de teste – Shakedown în municipiul Vatra Dornei.

Competiția însumează aproape 130 km de probe de concurs pe asfalt în doua zile.

Comandamentul, parcul service, parcul închis, festivitățile de deschidere și de premiere vor avea loc în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

De asemenea, pentru o bună desfășurare a competiției și în conformitate cu regulamentele Federației Române de Automobilism și ale Ministerului Tineretului și Sportului, în organizare sunt angrenați reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, ISU Suceava, Serviciilor de Ambulanță și poliției locale.

Consiliul Județean Suceava va contribui la organizarea evenimentului cu suma de 175.000 lei.


Intră acum și în grupul de