Dr. Alexandru Calancea: E nevoie de un sistem medical integrat în județul Suceava. Toate cele opt spitale din județ trebuie să răspundă împreună tuturor nevoilor oamenilor din județ și nu numai


Intră acum și în grupul de

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că pandemia de Covid a arătat fragilitatea sistemului medical și necesitatea, ca la nivelul județului Suceava, să fie realizat un sistem medical integrat în care să fie cuprinse toate spitalele.

„Pandemia este pe final. Noi ne-am stabilizat la 15-20 de pacienți zilnic în SJU Suceava, din fericire toate forme ușoare de cazuri Covid. Un singur pacient aveam dimineața în ATI pe oxigenoterapie, nu era intubat. Din păcate vedem că ne confruntăm și cu alte patologii, patologii noi infecto-contagioase și nu numai”, a spus dr. Calancea.

El a arătat că e nevoie ca sistemul medical să se pregătească pentru alte provocări.

„Cred că trebuie să fim pregătiți ca sistem medical și această pandemie ne-a descoperit multe deficiențe, un sistem medical foarte fragil în România. De aceea trebuie să fim pregătiți, să ținem aproape unul de altul. De aceea vorbesc de sistem medical integrat în județul Suceava. Degeaba SJU Suceava va construi, va selecta pe cei mai buni medici, asistenți, dacă nu vom lucra într-un sistem integrat în Suceava”, a spus dr. Alexandru Calancea.

Spitalul Judetean Suceava “fierbe” – Exclusiv de la firul ierbii cu managerul actual dr. Alexandru Calancea

Spitalul Judetean Suceava “fierbe” – Exclusiv de la firul ierbii cu managerul actual dr. Alexandru Calancea

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 23 mai 2022

El arată că sistemul medical sucevean trebuie să răspundă tuturor nevoilor din județ, dar și din județele limitrofe.

„Dorința mea este ca împreună, toate cele opt spitale din județ să răspundă tuturor nevoilor oamenilor din județ și nu numai. Vă spuneam că Botoșani, Bistrița, Neamț, vin spre noi cu dorința de a colabora cu noi și atunci noi, în județul Suceava, trebuie să răspundem nevoilor tuturor spitalelor astfel încât SJU Suceava să facă ceea ce poată să facă la un nivel înalt. Suntem pe aceeași linie cu centrele universitare și este păcat să nu arătăm ceea ce putem face”, a spus dr. Calancea.


Intră acum și în grupul de