IPS Calinic anunță construirea unui centru eparhial pe măsura Bucovinei: Acum suntem chiriași în Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat, joi, în finalul cuvântului de învățătură la Sf. Liturghie oficiată în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou că urmează să înceapă lucrările de construire a unui centru eparhial pe măsura „acestei dulci Bucovine”.

IPS Calinic a transmis, public, „respectuoase mulțumiri” președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și primarului Sucevei, Ion Lungu, însoțite de recunoștință pentru disponibilitatea cu care susțin lucrarea Bisericii.

„Având alături astfel de oameni suntem convinși că nu peste mult timp vom putea începe construirea unui Centru eparhial pe măsura Bucovinei. Acum suntem chiriași în Mănăstirea Sf. Ioan. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților are nevoie de un centru eparhial pe măsura acestei dulci Bucovine”, a spus IPS Calinic.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a stabilit în ședința din luna ianuarie că o prioritate pentru anul acesta reprezintă demararea Proiectului de Reabilitare și Consolidare a Mănăstirii „Sfântul Ioan Cel Nou”, dar și continuarea construirii Centrului Eparhial „Dositei Episcopul”, și a sediului administrativ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava.

Reamintim că CJ Suceava a alocat aproape un milion de euro pentru construirea unui corp nou de clădiri în cadrul procesului de restaurare a complexului Mănăstirii „Sfântul loan cel Nou” întrucât spațiile administrative ale Centrului Eparhial sunt insuficiente pentru buna desfășurare a activității  Arhiepiscopiei  Sucevei și Rădăuților.


Intră acum și în grupul de