Primele proiecte pentru rețele de gaz natural finanțate prin PNI Anghel Saligny în județul Suceava. Ministerul Dezvoltării alocă aproape 100 de milioane de euro pentru  4 orașe și 13 comune sucevene


Intră acum și în grupul de

Primele 5 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de circa 460 de milioane de lei finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Acestea fac parte din categoria proiectelor mature și vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 17 localități sucevene.

”Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetățenii care nu sunt racordați la rețeaua de gaze naturale”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Un prim proiect din județul Suceava este de dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în teritoriul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Bazinul Solca Bucovinei care include comuna Arbore, comuna Iaslovăț, comuna Volovăț, comuna Burla, oraș Milișăuți și oraș Solca cu o valoare de 121.261.800,58 54 de lei.

Un alt proiect de dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în teritoriul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pleșa care include comunele Adâncata și Hănțești în valoare de 94.429.870,67 de lei

Tot un proiect de dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în comunele Pojorâta și Fundul Moldovei va fi finanțat cu  39.543.741,40 de lei.

Ministerul Dezvoltării a arătat că va finanța și proiectului de construire reţea inteligentă de distribuţie gaze naturale în comunele Rădăşeni şi Cornu Luncii cu 81.148.529,84 de lei și proiectul de dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în teritoriul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Lunca Sucevei  care include orașul Salcea, comuna Udești, comuna Fântânele, comuna Verești și orașul Liteni cu 119.653.772,98 de lei.

Reamintim că la începutul lunii aprilie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a declarat că în cadrul ședinței Coaliției de guvernare la care a participat alături de premierul Nicolae Ciucă, a reușit, împreună cu  ceilalți reprezentați din coaliție PSD, UDMR și minorități să se deblocheze Programul național de învestiții „Anghel Saligny”.

El a spus atunci că s-au aprobat 11 proiecte pentru aducțiune de gaz în peste 30 de localități sucevene.

Primele 5 proiecte în 17 localități au primit potrivit anunțului ministrului Dezvoltării finanțare, iar celelalte șase proiecte urmează să primească finanțare în perioada următoare.


Intră acum și în grupul de