Flutur pleaca in vizita de lucru in Germania


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care este şi preşedintele Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, va conduce, în luna noiembrie, o delegaţie economică din Regiunea de Nord Est, în Germania, unde, în cadrul discuţiilor cu partenerii de acolo vor fi abordate şi perfectate modalităţi concrete de cooperare economică, inclusiv de atragere de investiţii germane în judeţele Moldovei. Potrivit şefului deliberativului judeţean, autorităţile şi oamenii de afaceri din landurile din vestul Germaniei acordă o atenţie şi un interes crescut dezvoltării relaţiilor cu România precum şi a dezvoltării diferitelor forme de cooperare între regiunile europene.

„După discuţii aplicate cu partenerii noştri germani din regiunea Schwaben, cu reprezentanţii Erste Bank, continuăm seria discuţiilor şi să promovăm parteneriatul public-privat între diverse unităţi administrative din regiunea de Nord Est şi finanţatori în diverse domenii, ca infrastructura, sănătatea, educaţia, protecţia socială sau turismul”, a spus Flutur.

El a arătat că în cadrul vizitei în Germania va avea o întrevedere de lucru cu preşedintele Parlamentului landului Hessa, Norbert Kartmann, dar şi cu reprezentantul acestui land în Comitetul Regiunilor.

Preşedintele CRDNE a mai spus că va avea o întâlnire de lucru cu secretarul de stat în Ministerul Economiei, Transporturilor, Agriculturii şi Viticulturii din Renania-Palatinat, Siefried Englert şi o alta cu Franz-Josef Knieps, preşedintele Asociaţiei Camerelor Meşteşugăreşti din Renania de Nord-Westfalia în vederea analizării oportunităţii înfiinţării unui centru de pregătire profesională în judeţul Suceava.

Pe parcursul vizitei, va fi organizat împreună cu Asociaţia Camerelor Meşteşugăreşti din Renania de Nord-Westafalia un seminar economic pentru prezentarea oportunităţilor de afaceri oferite de Regiunea de Dezvoltare Nord Est, o întâlnire cu reprezentanţi ai cercurilor de afaceri române din vestul Germaniei precum şi cu mediul asociativ românesc din regiune.

Totodată, Flutur va discuta cu preşedintele regiunii Mettmann, Thomas Hendele, posibilitatea încheierii unui parteneriat cu judeţul Suceava.
Potrivit lui Flutur, dintre landurile germane, landul Renania de Nord-Westfalia a fost în anul 2009 principalul partener economic al României, cu un volum total al schimburilor comerciale de 2,6 miliarde de euro, din care exporturile româneşti s-au ridicat la 1,5 miliarde de euro.


Intră acum și în grupul de