Accidentul de la Ipotești, provocat de un șofer ucrainean băut care, fiind în depășire, a lovit un autoturism al cărui șofer intenționa să intre în curtea casei sale


Intră acum și în grupul de

Accidentul cu mai multe persoane rănite produs sâmbătă seara la Ipotești a fost generat de un șofer ucrainean băut care, fiind în depășire, a intrat într-un autoturism al cărui șofer venea regulamentar din sens opus și care a virat pentru a intra în curtea locuinței sale.

Astfel, Ruslan L. de 30 ani, cu domiciliul în Ucraina, a condus un autoturism Mitsubishi Outlander, înmatriculat în Ucraina pe DJ 208A din localitatea Ipotești dinspre municipiul Suceava către localitatea Bosanci.

La un moment dat, în timp ce se deplasa pe un drum în aliniament, a intrat în depășirea unui autoturism Ford Focus, care se deplasa în fața sa în aceeași direcție de mers, după care a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia Logan, condus regulamentar din sensul opus de mers de un bărbat de 42 de ani din Ipotești, care efectua virajul la dreapta către poarta locuinței sale.

În urma coliziunii cu autoturismul marca Dacia Logan, a fost proiectat în gardul locuinței sale, după care s-a oprit pe acostamentul neconsolidat situat pe partea dreaptă, avand în vedere direcția sa de deplasare.

În urma impactului a rezultat  vătămarea corporală a ambilor conducători auto implicați, precum și a pasagerilor din ambele autoturisme,  respectiv a șoferului din Dacia Logan, a unei femei, pasager pe scaunul dreapta-față și a unei fete, pasager pe bancheta din spate, în timp ce din Mitsubishi Outlander au fost răniți șoferul și pasagerul de pe scaunul dreapta-față fiind Oleksandr Z. care au fost preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto din Mitsubishi Outlander a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind  0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto din Dacia Logan nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, fiind în comă, însă i-a fost prelevată o mostră de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fără a avea consimțământul său.

În acest caz s-a deschis dosar de cercetare penală pentru „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de