Bucurestean urmarit penal dupa ce a fost prins cu tigari de contrabanda la Cornu Luncii


Intră acum și în grupul de

La propunerea I.P.J. Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a confirmat propunerea de începerea a urmăririi penale faţă de D. Gheorghe, de 46 ani, din municipiul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”. Potrivit IPJ Suceava, bucureşteanul a fost identificat în trafic, pe raza comunei Cornu Luncii, conducând un autoturism, iar în interiorul mijlocului de transport a fost găsită cantitatea de 8000 de pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova, pentru care nu deţinea acte de provenienţă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a emis faţă de acesta ordonanţă de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe timp de 30 zile, în perioada 11.10-09.11.2010, totodată indisponibilizându-se autoturismul, estimat la o valoare de piaţă de 15.000 euro. Valoare ţigaretelor, însumând contravaloarea taxelor vamale şi fiscale, este de 66.056 lei, iar valoarea în vamă este de 3.544,70 lei.

Şi un humorean a rămas fără maşină şi ţigările de contrabandă. Luni, la ora 17.50, un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Grăniceşti au oprit pentru control pe DN 2, pe raza localităţii, o autoutilitară condusă de B. Alexandru, de 21 ani, din oraşul Gura Humorului, care era însoţit de R. Lucian, de 43 ani din aceeaşi localitate. În habitaclu a fost găsită cantitatea de 1.020 pachete de ţigarete, de provenienţă Ucraina, în valoare de 9.180 lei, pe care erau aplicate banderole fiscale emise de autorităţile ucrainene, conducătorul auto declarând că le-a cumpărat din parcarea de lângă vama Siret, de la persoane de cetăţenie ucraineană. Ţigările l-au costat 5.500 lei şi avea intenţia de a le transporta în municipiul Suceava, pentru revânzare.

B. Alexandru este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”, iar autoutilitara a fost indisponibilizată.


Intră acum și în grupul de