Ardeleanu sustine necesitatea intaririi limbilor nationale in contextul schimburilor economice din interiorul UE


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a participat luni la manifestarea organizată în avant-premieră la Liceul “Iulia Haşdeu” din Bucureşti, cu prilejul Zilei Naţionale a Spaniei. La eveniment au luat parte ambasadorii Spaniei, Portugaliei, Republicii Chile, Mexicului, Braziliei, ataşaţi culturali şi reprezentanţi ai ambasadelor şi consulatelor spaţiului latino-american la Bucureşti, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, precum şi profesori şi elevi de la instituţia de învăţământ mai sus menţionată.

În calitate de membru al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport şi al Comisiei de Afaceri Europene ale Camerei Deputaţilor, dar şi în calitate de profesor al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, precum şi de militant pentru cauza specializării Spaniolă, a încheierii parteneriatelor cu instituţii reprezentative pentru Hispanitate, a egalităţii de şanse în domeniul studierii limbilor Europei, Sanda-Maria Ardeleanu a luat cuvântul la deschiderea oficială a manifestării şi a susţinut necesitatea întăririi limbilor naţionale în contextul schimburilor economice din interiorul UE.

În intervenţia sa, deputatul sucevean a evidenţiat tradiţia studierii limbii spaniole în şcolile din Suceava şi la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare”, exprimându-şi totodată dorinţa activării clasei bilingve cu predare în limbă spaniolă la Colegiul Naţional “Petru Rareş”, precum şi deschiderea unei filiere hispanofone la universitate.

Cu prilejul acestei manifestări, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu a discutat cu ataşatul cultural al Ambasadei Portugaliei la Bucureşti despre dorinţa deschiderii unor programe în domeniul studierii limbii, culturii şi civilizaţiei portugheze în Suceava.

“Cu ocazia Zilelor Hispanităţii, urez < La multi ani! > tuturor vorbitorilor de limbă spaniolă şi portugheză şi mulţumesc echipelor ambasadelor şi consulatelor pentru colaborarea cu şcoala românească”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de