Gigacaloria nu se mai scumpeste la Suceava (VIDEO)

Majorarea preţului la gigacalorie în municipiul reşedinţă de judeţ nu va mai avea loc în această iarnă. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Ion Lungu, care a menţionat că municipalitatea va suporta pierderea de lichidităţi suferită de Termica SA prin nemajorare, aceste costuri suplimentare ridicându-se la 2 milioane de lei pentru această iarnă.

Edilul-şef al Sucevei a declarat într-o conferinţă de presă, că împreună cu directorul general al Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă, a decis ca în această iarnă să nu mai fie majorat preţul gigacaloriei. El a arătat că decizia a fost luată în condiţiile în care numărul beneficiarilor de subvenţii la încălzire va scădea semnificativ, iar populaţia cu greu plăteşte încălzirea la actualul preţ al gigacaloriei.

Lungu a spus că preţul gigacaloriei va rămâne de 185 de lei, după ce a fost corectat de la 178 de lei, ca urmare a creşterii cotei TVA de la 19 la 24 la sută. El a subliniat că Termica SA a cerut creşterea cu 15 la sută a preţului gigacaloriei.

Primarul a mai arătat că a cerut MAI alocarea unui sprijin de 20 de milioane de lei pentru asigurarea încălzirii în municipiul Suceava în această iarnă.

Lungu a precizat că a început să se constituie stocurile de cărbune necesar funcţionării Termica SA Suceava, în prezent fiind adus combustibili cu trenul din portul Constanţa. El a mai spus că daca linia ferată Suceava-Dorneşti, afectă de inundaţii, nu va fi refăcută până luna viitoare, centrala electro-termică va fi aprovizionată cu cărbune cu camioanele. „Vom căra cărbunele cu camioanele cărbunele de la Dorneşti care vine pe relaţia Rusia-Ucraina”, a spus Lungu. El a subliniat că se anunţă o iarnă grea şi că este necesar să se asigure stocurile de combustibili.

loading...