Gigacaloria nu se mai scumpeste la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Majorarea preţului la gigacalorie în municipiul reşedinţă de judeţ nu va mai avea loc în această iarnă. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Ion Lungu, care a menţionat că municipalitatea va suporta pierderea de lichidităţi suferită de Termica SA prin nemajorare, aceste costuri suplimentare ridicându-se la 2 milioane de lei pentru această iarnă.

Edilul-şef al Sucevei a declarat într-o conferinţă de presă, că împreună cu directorul general al Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă, a decis ca în această iarnă să nu mai fie majorat preţul gigacaloriei. El a arătat că decizia a fost luată în condiţiile în care numărul beneficiarilor de subvenţii la încălzire va scădea semnificativ, iar populaţia cu greu plăteşte încălzirea la actualul preţ al gigacaloriei.

Lungu a spus că preţul gigacaloriei va rămâne de 185 de lei, după ce a fost corectat de la 178 de lei, ca urmare a creşterii cotei TVA de la 19 la 24 la sută. El a subliniat că Termica SA a cerut creşterea cu 15 la sută a preţului gigacaloriei.

Primarul a mai arătat că a cerut MAI alocarea unui sprijin de 20 de milioane de lei pentru asigurarea încălzirii în municipiul Suceava în această iarnă.

Lungu a precizat că a început să se constituie stocurile de cărbune necesar funcţionării Termica SA Suceava, în prezent fiind adus combustibili cu trenul din portul Constanţa. El a mai spus că daca linia ferată Suceava-Dorneşti, afectă de inundaţii, nu va fi refăcută până luna viitoare, centrala electro-termică va fi aprovizionată cu cărbune cu camioanele. „Vom căra cărbunele cu camioanele cărbunele de la Dorneşti care vine pe relaţia Rusia-Ucraina”, a spus Lungu. El a subliniat că se anunţă o iarnă grea şi că este necesar să se asigure stocurile de combustibili.


Intră acum și în grupul de