In octombrie, prescolarii suceveni au reducere la controlul oftalmologic la clinica Novaoptic (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În cadrul programului „Vedere clara, ochi sanatosi”, desfăşurat de Clubul Lions, preşcolarii din municipiul reşedinţă de judeţ beneficiază de reducere în această lună, considerată “Luna ocrotirii vederii”, la plata consultaţiei oftalmologice în cabinetele Novaoptic şi Glaucos Med.

„ La nivelul oganizaţiei din România există eforturi an de an în a depista la timp problemele vizuale începând de la vârste mici. Este un program pe care l-am denumit „Vedere clară, ochi sănătoşi” prin care an de an cluburi din ţară, printre care şi Lions Clubs din România organizează acţiuni de screening în grădiniţe şi şcoli primare pentru că este foarte importantă depistarea la timp a deficienţelor vizuale la vârste mici, vârste la care acestea pot fi tratate. Oferim grădiniţelor printr-un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean posibilitatea de a se adresa cabinetelor oftalmologice partenere Novaoptic şi Glaucos Med pentru ca părinţii să aducă copii la o verificare, chiar dacă uneori micuţii nu reprezintă simptome specifice şi nu se plâng de ceva. Este important ca orice copil să fie verificat oftalmologic începând de la vârsta de 3 ani, când se pot depista vicii de refracţie, ochi leneşi sau ambliopie, strabism, afecţiuni care la vârstă mică pot fi tratate şi astfel se împiedică dezvoltarea unui handicap vizual cu repercusiuni la vârsta şcolară şi mai târziu asupra dezvoltării profesionale”, a explicat Cristina David, medic primar oftalmolog în cadrul clinicii Novaoptic Suceava, preşedintele comisiei “Ocrotirea vederii” din cadrul Lions Club România.

Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie din lume destinată serviciului în slujba comunităţii. Această organizaţie are cluburi în peste 200 de ţări, iar membrii ei numără în jur de 1,3 milioane. În România există 55 de cluburi şi peste 1200 de membri.

Unul din principalele direcţii de acţiune ale Lions Clubs International este ocrotirea vederii şi este lansată o campanie, încă din 1990 numită SightFirst-Vederea pe primul loc, campanie prin care la nivel internaţional se strâng fonduri care sunt folosite pentru a trata boli infecţioase care se manifestă cu precădere în ţările subdezvoltate şi care duc la pierderea vederii. Fondurile se folosesc pentru dezvoltare de infrastructură, adică spitale de oftalmologie, secţii de ofalmologie şi pentru dezvoltarea resurselor umane implicate în lupta pentru ocrotirea vederii.

Proiectul „Vedere clară, ochi sănătoşi” se înscrie aşadar în Campania SightFirst II lansată de Lions International, fiind orientat în special pe ocrotirea vederii copiilor şi prevenirea orbirii infantile.

Această campanie de sănătate s-a născut din nevoia de informare şi sensibilizare a părinţilor şi educatorilor cu privire la importanţa controlului oftalmologic preventiv la copii.

Obiectivele acţiunii arată că demersul poiectului este unul profilactic, de prevenire a afecţiunilor oculare cu incidenţă la copii, controlul oftalmologic preventiv la copii permite depistarea la timp a anumitor afecţiuni oculare tratabile numai la această vârstă: vicii de refracţie, strabism, ambliopie, controlul oftalmologic preventiv ajută evitarea instalării unui handicap vizual la vârsta şcolară, şi încheierea de parteneriate cu Inspectoratul Şcolar şi grădiniţele pentru efectuarea screeningului oftalmologic la sediul lor.

Copiii depistaţi cu deficienţe vizuale sunt pogramaţi pentru consultanţe în cabinetele oftalmologice partenere ale programului, urmând să primească tratamentul specific afecţiunii lor. Urmărirea acestor copii pe parcursul evoluţiei lor devine un obiectv al proiectului şi o sarcină a medicilor parteneri conferind continuitate şi sustenabilitate proiectului.

Corecţia optică adecvată, tratamentul de dezambliopizare, chirurgia strabismului efectuată la timp reprezintă beneficul cel mai important pe care programul îl oferă copiilor, asigurând prevenirea unui handicap vizual definitiv.


Intră acum și în grupul de