DSP Suceava are in sfarsit sef

După ce aproape o lună, conducerea instituţiei a rămas de izbelişte, DSP Suceava are şef. „Va informăm că, prin Ordinul MS 2574 din 12.10.2010, domnului dr. Abiţei Ludovic i se deleagă atribuţiile şi responsabilităţile specifice funcţiei publice de conducere vacante de director executiv al DSP Suceava, până la ocuparea temporară sau definitivă a funcţiei publice de conducere, în condiţiile legii”, a informat miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

De aproape o lună de zile Direcţia de Sănătate Publică Suceava nu are director. Fiecare angajat îşi îndeplinea atribuţiile conform fişei postului, întocmeau statistici, rapoarte şi alte documente dar o serie de acte aveau neapărată nevoie de semnătura directorului executiv, astfel că teancul de acte din mapă a căpătat dimensiuni „astronomice”. Pe angajaţii DSP Suceava această situaţie îi îngrijora de-a dreptul întrucât nu avea cine semna statele de plată şi rămâneau şi fără puţinii bani pe care-i primesc după reducerile salariale, ziua de salar fiind 15 octombrie.

Mulţi dintre aceştia se temeau că se va aştepta concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru cele trei posturi cu funcţii de conducere de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, respectiv director executiv, director executiv adjunct de sănătate şi director executiv adjunct economic ce va avea loc în perioada 25-27 octombrie 2010.

„O parte din actele le semnează directorul economic, dar multe se opresc la semnătura acestuia pentru că au nevoie şi de cea a directorului executiv. Se adună teancuri la secretariat, ce aşteaptă să fie semnate. Avem contracte pentru monitorizarea calităţii apei, cu primăriile, unele fiind acum la final de contract şi nu este prevăzută prelungirea lor pentru că trebuie negociat”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful Compartimentului de control din cadrul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.

Reamintim că Ministerul Sănătăţii a semnat eliberarea din funcţie a directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul specialist de medicina muncii Ingrid Kruk Irimescu, care, pe data de 14 septembrie, şi-a dat demisia, invocând motive personale, la numai două săptămâni de la numirea sa la conducerea acestei instituţii.

Aceasta a fost eliberată din funcţie vineri, 24 septembrie, însă în locul ei nu a fost nominalizată altă persoană.

loading...