Diplome de excelență oferite de ISJ Suceava reprezentanților celor 9 unități de învățământ din județ declarate câștigătoare la Competiția Națională „Școli Europene” 2022


Intră acum și în grupul de

Reprezentanții celor nouă unități de învățământ din județul Suceava, declarate câștigătoare la cea de a XVII-a ediție a Competiției Naționale „Școală Europeană” 2022, au fost felicitați, luni, de conducerea ISJ Suceava, care le-a înmânat diplome de excelență din partea instituției „în semn de apreciere și  recunoaștere a inițiativelor europene și a valorizării proiectelor în context de învățare”.

Inspectorul școlar general al ISJ Suceava, profesorul Grigore Bocanci, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că la această competiție națională au participat nouă unități școlare din județul Suceava, toate fiind premiate: Școala Gimnazială nr. 10 Suceava cu 193 de puncte, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret cu 191 de puncte, Colegiul Național de Informatică ,, Spiru Haret” Suceava cu 189 puncte, Colegiul Național ,,Dragoș Vodă” Câmpulung cu 186 puncte,  Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat”  Suceava cu 183 puncte, Școala Gimnazială ,,George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc cu 183 puncte, Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu’’ Suceava cu 181 puncte, Colegiul Silvic ,,Bucovina” Câmpulung Moldovenesc cu 181 puncte și Liceul cu Program Sportiv  Suceava cu 173 puncte.

El a spus că două școli sucevene reconfirmă titlul pentru a doua oară, respectiv Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret și Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, 4 școli pentru a treia oară: Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc și Liceul cu Program Sportiv  Suceava, în timp ce Şcoala Gimnazială Nr.10 Suceava este la al patrulea titlu,  Colegiul Tehnic „Petru Mușat”  Suceava la al cincilea, iar Școala Gimnazială „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc este debutantă în competiție cu primul titlu.

„Distribuția pe județe a celor 90 de școli câștigătoare la nivel national plasează județul Suceava pe locul II, după București, la egalitate cu județul Dolj, dar cu cele 9 școli câștigătoare situate în primele 34 de unități la nivel national și cu două unități școlare situate în top 5: Școala Gimnazială nr. 10 Suceava – locul III și Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret – locul IV”, a precizat Bocanci.

Inspectorul școlar general al ISJ Suceava a menționat că această competiție se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Certificatul „Şcoală Europeană”este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Bocanci a mai spus că fiecare școală premiată în această competiție beneficiază și de suma de 5000 de lei pentru dotări, iar în cele 17 ediții, desfășurate în perioada 2004- 2022, 25 de unități de învățământ sucevene au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

El i-a felicitat pe reprezentanții unităților sucevene premiate și a arătat că ar fi de dorit ca mai multe școli din județ să fie angrenate în Competiția „Școală europeană”.

De menționat este că ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a premiat, săptămâna trecută, unitățile de învățământ preuniversitar câștigătoare la a XVII-a ediție a Competiției Naționale „Școala Europeană”, delegația suceveană fiind formată din reprezentanții unităților școlare câștigătoare, directori, elevi și profesori implicați în organizarea și derularea de proiecte europene și reprezentanții ISJ Suceava, respectiv inspectorul școlar general Grigore Bocanci și inspectorul școlar pentru proiecte educaționale Lidia Acostoaie.

(LB)


Intră acum și în grupul de