Soferul unei cisterne plina cu hexan, carbonizat in urma unui incendiu la Rosiori (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Doar tabla a mai rămas dintr-o cistenă ce transporta dizolvant, iar şoferul a decedat după ce autovehiculul s-a izbit miercuri seară, într-un transformator electric. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Grupa operativă condusă de inspectorul şef, colonelul Ion Burlui şi Detaşamentele de pompieri Suceava şi Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vadu Moldovei, au intervenit cu 5 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în urma unui accident rutier, pe raza satului Roşiori, comuna Vadu Moldovei (E85 Km 396+400). Existenţa acestuia a fost anunţată prin serviciul 112 la ora 21:13.

Incendiul s-a produs după ce o autocisternă, înmatriculată în Republica Ucraina, a ieşit de pe partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de medie tensiune, cu transformator, rupându-l.

Autocisterna era încărcată cu lichide combustibile inflamabile -hexan şi ardea violent, la sosirea pompierilor.

Imediat, echipajele pompierilor, cu sprijinul lucrătorilor poliţiei, au evacuat persoanele la limita de siguranţă, din jurul locului producerii evenimentului, şi au deconectat reţeaua de medie tensiune, cu sprijinul specialiştilor de la E-ON Moldova.

Ultimele focare au fost lichidate la ora 23.38, ulterior trecându-se la eliminarea efectelor incendiului.

Pentru a preveni pericolul ca focul să reizbucnească, un echipaj al pompierilor militari de la Detaşamentul Fălticeni şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Vadu Moldovei, au rămas în supraveghere la faţa locului, până în joi dimineaţa.

Autocisterna şi încărcătura de hexan au ars în totalitate, degradându-se reţeaua de medie tensiune şi transformatorul electric.

Din nefericire, şoferul autocisternei, N. V., în vârstă de 57 de ani, cetăţean ucrainean, a decedat.


Intră acum și în grupul de