Primarul Ion Lungu anunță colaborarea cu Primăria Schaerbeek din Belgia în domeniul educației, cultural, administrativ, al afacerilor și în domeniul sportiv


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a avut, la Bruxelles întâlniri cu cu ambasadorul României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac, dar și cu adjunctul  ambasadei domnul Doru Hrișcă, care este bucovinean, precum și cu reprezentanți ai Primăriei Schaerbeek cu care Suceava se află în parteneriat.

„Am avut o întâlnire la Primăria Schaerbeek din capitala Belgiei cu primarul Cecile Jodogone și cu viceprimarul Quentin van den Hove. Cu cest oraș municipiul Suceava are aprobat în Consiliul local un Acord de  Parteneriat, aici lucrând foarte mulți suceveni. În Consiliul local din Schaerbeek sunt prezenți trei români”,  a spus Ion Lungu.

El a spus că tranziția verde, energia regenerabilă și orașul inteligent au fost temele abordate în cadrul discuțiilor.

„Am convenit să dezvoltăm colaborarea și în domeniul fondurilor europene, fiind felicitați de reprezentanții ambasadei și  ai Primăriei Schaerbeek pentru selectarea Sucevei între cele 100 de orașe  europene. Vom continua schimbul de experiență între cele două orașe în domeniul educației, cultural, administrativ, al afacerilor și în domeniul sportiv”, a menționat Lungu.

El a mai anunțat că s-a convenit organizarea unui concert dedicat culturii române în luna decembrie 2022.


Intră acum și în grupul de