Premierul Nicolae Ciucă vrea ca până la sfârșitul anului să fie semnate toate contractele de execuție pentru Autostrada Moldovei


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Nicolae Ciucă, prezent joi la semnarea unui contract pentru execuția unui lot de pe autostrada A7 a declarat că vrea ca toate contractele să fie semnate până la 31 decembrie 2022.

Aflat la semnarea contractului între CNAIR și compania Pizzarotti pentru execuția Lotului 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău, premierul Ciucă a spus că este un moment care începe să devină uzual după ce în urmă cu câteva zile a fost semnat primul contract din Autostrada Moldova.

„Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerență derulării întregului program pentru că, așa cum am înțeles de la domnul ministru obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova”, a declarat Ciucă.

Premierul a subliniat că este un proiect așteptat de foarte mult timp de români și este datoria Guvernului ca tot ceea ce înseamnă așteptările populației și asumarea din partea Guvernului se va realiza.

„Vorbim de un proiect foarte important care are asigurată finanțarea prin PNRR. Sunt alocate sume importante. Discutăm de 12 miliarde de euro, bani alocați prin PNRR, discutăm de 9 miliarde de euro alocați prin fondurile de coeziune. Iată, o sumă foarte mare de bani care trebuie să se regăsească în dezvoltarea infrastructurii mari din țara noastră”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a cerut ministrului Transporturilor și CNAIR ca aceste obiective să aibă ritmicitatea necesară pentru încadrarea în termenele asumate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că dorește ca în acest an să fie semnate contractele pentru tronsoanele autostrăzii A 7 până la Pașcani, iar în cazul contractului semnat joi este vorba de 21 de kilometri de autostradă cu termen de execuție de 20 de luni.


Intră acum și în grupul de