Primaria Suceava nu a aprobat pichetarea sediului PDL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sediul PDL Suceava nu a fost pichetat, vineri, de reprezentanţi confederaţiilor sindicale, aceştia reclamând că nu li s-a permis acţiunea şi că au fost îndreptaţi să picheteze sediul Prefecturii.

Sindicaliştii suceveni au renunţat, vineri, la acţiunea de pichetare, arătând că nu li s-a aprobat protestul în faţa sediului PDL Suceava şi că au fost direcţionaţi să picheteze sediul Prefecturii.

Preşedintele CNSLR-Frăţia Suceava, Gheorghe Leuştean, a declarat într-o conferinţă de presă că sindicaliştii au depus o cerere la Primăria Suceava pentru aprobarea pichetării sediului PDL pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de reducerea salariilor din sistemul bugetar, a pensiilor şi ajutoarelor sociale, precum şi ignorarea de guvernanţi a propunerilor sindicale, dar că acţiunea nu a fost aprobată pe motiv că în zonă se execută lucrări edilitar-gospodăreşti de amploare.

Totodată, Primăria Suceava a propus sindicaliştilor să organizeze protestul în faţa Prefecturii Suceava, a precizat liderul CNSLR-Frăţia Suceava care a menţionat că acţiunea sindicaliştilor era de a atrage atenţia asupra principalului partid aflat la guvernare şi nu asupra prefectului.

Leuştean a spus că din câte ştie primarul Ion Lungu ar fi semnat în primă fază cererea sindicaliştilor, dar că ulterior acesta a revenit, probabil în urma unor presiuni din partid.

„În faţa sediului PDL nu se lucrează. Am urmărit toată dimineaţa ce se petrece acolo şi ne gândeam că măcar vor pune un buldozer, dar nici măcar atât”, a spus Leuştean.

El a subliniat că PDL încearcă, pe orice cale, să oprească acţiunile sindicale, dar că luni vor reveni cu o cerere similară pentru o acţiune la care să participe 200 de sindicalişti.

Leuştean a precizat că sindicaliştii au renunţat la pichetare pentru că nu doresc să achite amenzi.

Primarul Ion Lungu a declarat că nu a aprobat organizarea acţiunii de protest în zona sediului PDL Suceava pentru că sunt prevăzute lucrări.


Intră acum și în grupul de