Proiectul Panaci – Bilbor, la un pas de finalizare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cele mai mari proiecte derulate anul acesta de Consiliul Judeţean Suceava în domeniul drumurilor se apropie cu paşi repezi de momentul “zero”.
La ora actuală lucrările sunt finalizate în proporţie de 98% fiind derulate doar acţiuni de montare a unor bariere de protecţie pe marginea drumului, şi realizare a şanţurilor.

Drumul Judeţean Panaci – Bilbor se întinde pe o lungime de 22 de kilometri parcurgand traseul Vatra Dornei, Şaru Dornei, Panaci, Drăgoiasa şi judeţul Harghita fiind realizat în întregime din beton pentru a putea susţine traficul rutier greu ce se înregistrează zilnic pe această arteră de circulaţie.

Realizate în întregime din fonduri europene, lucrările au avut mult de suferit pe parcursul anului, o vizită a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur în timpul verii lăsându-se cu supărări mari între conducerea administrativă a judeţului şi constructori.

Prezent din nou pe parcursul weekend-ului în zonă, presedintele CJ s-a arătat încântat de modul în care au decurs până la urmă lucrările şi că în sfârşit şantierul s-a terminat asigurând zonei Dornelor ieşire directă spre Harghita şi viitoarea autostrada Transilvania.

“Astăzi sunt mulţumit şi mă văd nevoit să le mulţumesc şi constructorilor chiar dacă în trecut au mai fost supărări între noi, că am finalizat o lucrare greu de imaginat pentru această zonă unde trebuie să tai efectiv muntele. Cred că în maxim două săptămâni totul va fi pus la punct”, a declarat presedintele Gheorghe Flutur.

În momentul în care va fi finalizată şi legătura cu judeţul Harghita, lucru ce se va întâmpla cel mai propabil pe parcursul anului viitor se va scurta chiar şi drumul către capitala ţării cu aproximativ 110 km.

“Un alt proiect ce se pregăteşte în zonă se referă la drumul ce face deschiderea de la Coşna pe Valea Someşului, drumul vechi pe care au venit strămoşii noştri din Ardeal în Bucovina” a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de