Studiul geotehnic pentru autostrada Pașcani-Siret este realizat în proporție de 70 la sută. Flutur: Anul viitor se va organiza licitație pentru construcția efectivă


Intră acum și în grupul de

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a declarat, marți, la Suceava, că în județul Suceava urmează să fie construiți 240 de kilometri de drumuri de mare viteză, respectiv tronsoane ale autostrăzii A 7, dar și Autostrada Nordului și drumul expres Suceava-Botoșani.

El a arătat că în ceea ce privește tronsonul Pașcani-Siret de pe Autostrada A7 studiul geotehnic este realizat în proporție de 70 la sută și că urmează finalizarea studiului de fezabilitate și proiectarea urmând ca apoi să fie organizată și licitația pentru execuție.

Cristian Pistol a confirmat că există asigurată finanțare pentru autostrada Pașcani – Suceava – Siret pe Programul Operațional de Transport, fiind inclusă în Master Planul General de Transport.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a menționat că pentru tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret exproprierea se face la regim de autostradă.

„S-a pus foarte des problema dacă e autostradă, drum expres sau ce va fi. Valorile de trafic dau asta. Fiindcă noi suntem acum în proiectare, acum se fac studii să vedem care e profilul de sol și aici noi am avut întâlniri săptămânale la CNAIR cu domnul director, cu domnul ministru Grindeanu căruia vreau să-i mulțumesc, pentru că au accelerat lucrurile. Au fost de față și firmele de proiectare și le-am pus în legătură cu primarii, cu Direcția de Cultură, pentru că, ați văzut, apare acum o problemă de descărcare arheologică. Și trebuie să se implice mai activ pentru a termina”, a spus Flutur.

El a subliniat că scopul și interesul său, dar și al sucevenilor este ca până la sfârșitul anului să fie finalizată această documentație pentru Autostrada A7, Studiul de Fezabilitate și proiectarea până la Siret, pentru ca anul viitor să se poată pregăti licitația pentru execuția efectivă.

„Anul acesta se scoate la licitație tot tronsonul de la București până la Pașcani. Și vrem anul viitor să ajungem și noi din urmă cu porțiunea Pașcani – Suceava”, a spus Flutur.

La Suceava s-a desfășurat, marți, o întâlnire de lucru în prezența directorului general al CNAIR, care a venit cu o echipă din cadrul acestei instituții pentru a discuta despre Autostrada A7, Autostrada Nordului, Autostrada A8 și drumul expres Suceava – Botoșani.


Intră acum și în grupul de