Proiectarea primei porțiuni din Autostrada Nordului se apropie de finalizare. Flutur: CJ Suceava va organiza licitația pentru varianta de ocolire Gura Humorului, parte din A 14


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, după o întâlnire cu directorul CNAIR, Cristian Pistol, că în ceea ce privește prima porțiune din Autostrada Nordului care se va realiza, varianta de ocolire Gura Humorului, proiectul urmează să fie depus în maximum două luni urmând să fie organizată licitația pentru execuție.

„La centura Gura Humorului suntem foarte avansați. Sigur, mai apar mici probleme cu ariile protejate, cu viaductele, cu Transgaz, dar sunt rezolvabile și în două luni trebuie să depună proiectul”, a spus Flutur.

El a menționat că pentru această investiție Consiliul Județean Suceava va fi cel care va organiza licitația de execuție.

Gheorghe Flutur a mai declarat că autoritățile județene solicită ca și drumul de mare viteză Suceava – Botoșani să fie realizat la regim de autostradă.

„Așa îl cerem noi. Și aici, noi, Consiliul Județean Suceava suntem lideri de proiect. Am înființat o Unitate de Implementare a Proiectului și lideri suntem noi, în asociere cu CJ Botoșani”, a declarat Flutur.

El a subliniat că echipa CNAIR condusă de directorul general Cristian Pistol prezentă marți la Suceava a văzut o implicare a județului Suceava cu tot ce înseamnă primari ai localităților pe unde vor trece drumurile de mare viteză, cu șefi de deconcentrate și firme de proiectare.

„Noi avem consilieri la nivelul Consiliului Județean Suceava care țin legătura cu CNAIR, participă la videoconferințe și ședințe. Suntem parte în acest proiect pentru că interesul este să deblocăm și să avem și noi autostrăzi”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de