Șeful regiunii Cernăuți spune că a deblocat reconstrucția a două puncte de trecere a frontierei după ce s-a încercat ca tot traficul să fie controlat prin Porubne-Siret


Intră acum și în grupul de

Șeful regiunii Cernăuți, Serghii Osaciuk, a acuzat, marți, că s-a încercat ca traficul rutier din regiunea Cernăuți cu România să fie limitat doar la Porubne-Siret, dar că prin eforturile pe care le-a făcut se apropie de finalizare reconstrucția punctelor de trecere de la Crasna și Diakivți.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serghii Osaciuk, a anunțat că se apropie de finalizare reconstrucția punctelor de trecere a frontierei „Diakivți” și „Krasnoilsk”.

„Doi ani din munca mea activă dau roade. Reconstrucția punctelor de control este aproape de finalizare… Ca orice succes, aceste puncte de control din Bucovina vor avea mulți părinți, oameni cu aceeasi gândire, asistenți, dar cel mai important — beneficiari ucraineni și toți europeni liberi, frați români bucovineni”, a scris Osaciuk.

El a subliniat că a reușit de deblocheze aceste proiecte unde lucrările fuseseră conservate pentru că se dorea ca tot traficul să fie controlat prin Porubne-Siret.

„Cineva (de fapt toate numele sunt cunoscute) nu a reușit să utilizeze fondurile europene pentru reconstrucție, ordonând conservarea lucrărilor, din nedorința de a deschide puncte de control suplimentare. Și-a dorit doar să controlez totul prin „Porubne”. Noi am reușit să reanimăm, să reluam activitatea și să vedem rezultatul final reușit. Sunt generos în cuvinte de recunoștință pentru toți cei care lucrează pentru Ucraina, pentru apropierea ei de viitorul european!”,  a concluzionat guvernatorul.


Intră acum și în grupul de