Poliția Suceava: 11 suceveni au ajuns în arest într-o singură zi pentru diverse infracțiuni, de la tâlhării și agresiuni până la conducerea sub influența alcoolului


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, joi, că doar în cursul zilei de miercuri, 22.06.2022, polițiștii suceveni au dispus 11 măsuri preventive – reținerea sau arestarea preventivă a unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

Măsurile ferme au fost dispuse pentru săvârșirea unor fapte de violență, tâlhării, infracțiuni contra patrimoniului, la regimul rutier, dar și pentru fapte de violență în familie.

Gestionarea situației operative a impus un ritm accelerat de lucru pentru polițiștii judiciariști și o intensificare a acțiunilor de prevenire și combatere, arată Poliția Județeană Suceava.

Poliţiştii suceveni reamintesc că au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

Astfel, într-o singură zi, șase persoane au fost reținute pentru fapte de tâlhărie.

Una dintre acestea este un adolescent de 16 ani care a tâlhărit o femeie din Rădăuți căreia i-a luat borseta în timp ce mergea pe stradă.

O echipă operativa complexă din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Rădăuți, care a efectuat activități investigative și de cercetare penală, stabilind că la data de 22.06.2022, în jurul orei 17.35, femeia în vârstă de 83 de ani, s-a deplasat pe raza municipiului Rădăuți, iar la un momemt dat aflându-se pe o stradă din localitate a simțit cum din spate o persoană, a prins borseta pe care o avea agățată de mâna dreaptă și a smuls-o, după care a fugit.

În interiorul borsetei femeia avea un portofel, cheile de la locuință și suma de aproximativ 400 lei.

Din investigațiile efectuate, s-a stabilit că persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii este un tânăr de 16 ani din localitate.

Acesta a fost identificat și s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penalepentru săvârşirea infracțiunii de „tâlhărie”, prev. și ped. de art. 233 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 113 alin. (3) din Codul penal.

Prin ordonanța din data de 23.06.2022, s-a dispus reținerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Tot miercuri, în jurul orei 03.45, o persoană necunoscută, a pătruns într-o sală de jocuri din municipiul Fălticeni, unde a împins-o și a deposedat-o pe gestionară de o borsetă, în care se afla suma de 2160 de lei, rezultată din încasări. Ulterior autorul a fugit într-o direcție necunoscută.

În acest caz au fost efectuate cercetarea la fața locului, s-a procedat la identificarea și audierea de martori, conducere în teren, percheziții corporale, activități care au condus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 24 ani, din mun. Fălticeni.

Pe parcursul cercetărilor, acesta a fost depistat de către polițiști și condus la sediu poliției pentru cercetări. În baza probatoriului administrat, în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de acesta pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, prev de art. 233, 234, Cod Penal, fiind totodată recuperat și o bună parte din prejudiciu, respectiv 1870 lei.

După administrarea probatoriului în cauză, la data de 22.06.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 24 de ani, totodată față de acesta fiind dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Arestul IPJ Suceava.

Un alt caz este din 21 iunie când la ora  03:25, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată direct de o tânără de 21 ani domiciliată în orașul ilfovean Pantelimon că în jurul orelor 02.45 a fost agresată și i-au fost sustrase bunuri personale din garsoniera  unde stătea cu chirie din data de 20.06.2022 în Suceava.

În urma activităților de investigații și cercetare penală efectuate de către lucrătorii Poliției Suceava-Biroul Investigații Criminale Suceava s-a stabilit că, în jurul orei 02:45, patru persoane (două femei și doi bărbați) pe care tânăra le cunoștea au pătruns în garsoniera, izbucnind un conflict.

Din cercetări s-a stabilit că cele patru persoane sunt doi bărbați cu vârste de 31 ani și 19 ani și două femei cu vârste de 20 și 19 ani pentru care a fost luată măsura reținerii, iar miercuri judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă.

Un alt sucevean a ajuns în arest fiind reținut pentru că și-a agresat concubina.

Astfel, miercuri, la ora 22.30, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic prin 112 de către o femeie din comuna Panaci cu privire la o agresiune în familie.

Din verificările efectuate de polițiști s-a constatat că în cursul zilei de 22.06.2022, în jurul orei 22.20,  între femeie şi concubinul acesteia, care locuiesc în aceeaşi curte, dar în  imobile diferite, a izbucnit un conflict spontan pe fondul consumului excesiv de alcool, moment în care bărbatul a lovit-o pe femeie în zona abdominală, fiind transportată cu o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Vatra Dornei la Spitalul municipal pentru investigaţii suplimentare şi acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

Femeia şi-a rezervat dreptul să se adreseze instanței de judecată pentru emiterea  unui ordin de protecție, iar în acest caz s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de ”Violența în familie” și după administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea agresorului pentru o durată de până la 24 de ore.  

Poliția Județeană Suceava mai arată că polițiștii au continuat cercetările și în dosarul penal privind o tamponare din data de 16.06.2022, ora 08:38, de pe str. Calea Unirii din Suceava, când unul dintre conducătorii auto era sub influența băuturilor alcoolice.

               Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,49 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În urma cercetărilor efectuate, față de șoferul cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de art 336 alin. (1) din Codul Penal, s-a dispus prin ordonanță reținerea pentru o perioadă de 24 ore.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate. Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de libertate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, a transmis Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de