Grigore Bocanci (ISJ Suceava): Rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai bune decât cele de anul trecut. Numărul mediilor de zece aproape s-a triplat și a crescut și procentul mediilor peste 5


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general al județului Suceava, Grigore Bocanci, a prezentat, joi, statistica rezultatelor la Evaluarea Națională înainte de contesații din care reiese că acestea sunt mai bune decât cele de anul trecut.

Situația statistică generală arată că dintre cei 5789 candidați prezenți la ambele probe, 4880 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 84,3%. 

Dintre aceștia, 8 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece), din următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Liceul Teoretic ”Filadelfia ”Suceava, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, Școala Gimnazială ”George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc.

Comparativ, în anul școlar 2020-2021, procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 (cinci) a fost de 80,04%, iar numărul candidaților cu media generală de 10 a crescut, de la 3 la 8, arată ISJ Suceava.

Rata de participare a fost de 94,3%.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5131 candidați (88,56%), din 5794 prezenți, iar 22 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 4662 candidați (80,5%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), din 5791 prezenți, iar 86 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.


Intră acum și în grupul de