Încă 41 de camere de supraveghere cu posibilitatea de recunoaștere a numerelor de înmatriculare vor fi instalate în diverse zone din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să discute, în ședința din 30 iunie, un proiect de hotărâre prin care în municipiu să fie instalate alte 41 de camere de supraveghere în diverse zone din oraș.

Inițiatorul proiectului, primarul Ion Lungu, a arătat că municipiul beneficiază în prezent de un sistem de supraveghere video cu 146 de camere video ale căror imagini se stocheză în dispeceratul central din sediul Primăriei și al dispeceratului secundar din sediul Poliției Locale.

Primarul arată că în vederea asigurării unui climat optim pentru  desfășurarea procesului de păstrare a ordinii în municipiul Suceava cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale ce se comit se impune adoptarea unor măsuri de siguranță mai eficace prin extinderea centrului de supraveghere și a sistemului video.

El a precizat că se propune montarea unui sistem video folosind o rețea optică cu amplasare integral aeriană pe stâlpii existenți sau pe alte mijloace de ancorare în funcție de situația din teren.

Potrivit proiectului vor fi instalate 27 de camere tip IP tip bullet de 5MP și 14 camere tip LPR  optimizate pentru vizualizare numere de înmatriculare

Locațiile unde se propune extinderea sistemului au fost identificate pe baza datelor cumulate în practică drept locuri favorabile privind  infracționalitatea.

Vor fi montate camere în 27 de zone din municipiu, respectiv la intersecția Calea Obcinelor cu b-dul George Enescu, în zona Nordic, zona Curcubeu, în zona Poliției Municipiului Suceava, la intersecția str. Bistriței cu b-dul Pref. Gavril Tudoras, la Stația TPL Calea Obcinelor, pe str. Zorilor intresecției cu str.Scurtă, la intersecția b-dul George Enescu cu str. Narciselor, la intersecția b-dul George Enescu  cu str. Marăști, pe B-dul 1 Mai în zona stației TPL Areni/parc Vladimir Florea, zona intersecției str. Ana lpătescu cu str. Nicolae Bălcescu, pe str. Curtea Domnească în zona Bisericii Sf. Dumitru, pe str.Nicolae Bălcescu intersecție cu str. Ștefan cel Mare, pe strada Horia, Cloșca și Crișan, pe str. Ciprian Porumbescu, la intersecția str.Traian Vuia cu E85 centura Șcheia ( zona Selgros), în intersecția str. Traian Vuia cu str. Nicolae Labiș, la intersecția Calea Unirii cu str. Mircea Damaschin, în intersecția str. Gheorghe Doja cu str. Jean Bart, la intersecția str. Nicolae Iorga cu str. Jean Bart, intersecția strada Mirăuților cu strada Petru Mușat și la intersecția str. Cernăuți cu Calea Unirii.


Intră acum și în grupul de