Cristinel Crețu dus din arest de urgență la SJU Suceava cu suspiciune de infarct miocardic. Avocatul Mihai Ștefănoaia: Starea de sănătate a acestuia este în prezent una gravă, deteriorându-se cu fiecare zi care trece


Intră acum și în grupul de

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu, aflat în stare de arest preventiv, a fost dus de urgență la Spitalul Județean de Urgență Suceava cu suspiciune de infarct miocardic.

Avocatul acestuia, Mihai Ștefănoaia, a declarat pentru News Bucovina că Cristinel Crețu a fost internat sâmbătă seara la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în regim de urgență, pe secția cardiologie, fiind suspect că ar fi suferit un infarct miocardic.

Potrivit acestuia, problemele de sănătate ale lui Cristinel Crețu au debutat  la începutul lunii mai, când se afla în arest preventiv la Alba-Iulia. Prezentându-se la medicul ORL a primit tratament pentru candidoză bucală, tratament care, din păcate, nu și-a făcut efectul, iar starea de sănătate s-a agravat. Prezența agresivă a candidozei, care s-a extins și în zona gâtului nu i-a dat posibilitatea de a se alimenta, contribuind astfel la degradarea stării de sănătate.

Ulterior, în urma analizelor medicale efectuate la Suceava s-a depistat o creștere alarmantă a unor valori care indică prezența unei infecții puternice în organism.

Avocatul lui Crețu a mai arătat că în lipsa unui consult medical amănunțit, de care clientul său are nevoie, nu se poate stabili unde este localizată această infecție, riscul unei boli cronice nefiind exclus. Totodată, rezultatul exudatului faringian a evidențiat prezența Staphylococcului auriu MRSA, fapt ce necesită tratament de specialitate.

Acesta a adăugat că în data de 10 iunie Crețu a fost programat și la Suceava la un consult de specialitate ORL, la care nu a putut ajunge deoarece a fost anunțat că în aceeași zi trebuie să se prezinte în instanță, pierzând astfel programarea la medicul specialist.

În toată această perioadă starea de sănătate a lui Crețu s-a agravat, analizele medicale indicând o deteriorare tot mai gravă a organismului și un risc crescut de boli cardiovasculare.

Având în vedere această situație, în data de 20 iunie a fost consultat de un medic cardiolog care a confirmat prezența unor probleme cardiace grave și a decis monitorizarea cardiacă prin intermediul unui holter. 

Interpretarea acestuia evidențiază prezența unei boli cardiace ischemice, prezența unei tahiaritmii atriale, medicul recomandând efectuarea, în regim de urgență, a unei coronarografii, existand un risc major de infarct miocardic.

„Vreau să evidențiez faptul că anterior perioadei de arest preventiv starea de sănătate a dlui Crețu era una bună, acest fapt fiind evidențiat și de investigațiile cardiologice de rutină efectuate în luna ianuarie 2022, care indică faptul că toate valorile cardiace sunt normale. Este evident că degradarea accentuată a sănătății dlui Crețu se datorează exclusiv perioadei de arest preventiv, a faptului că nu are posibilitatea efectuării tuturor investigațiilor medicale care sunt necesare și a stresului suferit.

Menționez faptul că documentele medicale care atestă cele prezentate au fost înaintate atât Tribunalului Suceava, cât și Curții de Apel Suceava”, a explicat avocatul Mihai Ștefănoaia.

El a mai spus că degradarea stării de sănătate a lui Crețu a culminat cu faptul că în seara zilei de 23 iunie când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Avocatul a subliniat că anterior perioadei de arest preventiv starea de sănătate a lui Crețu era una normală, bună, în prezent fiind una gravă, deteriorându-se cu fiecare zi care trece.

Curtea de Apel Suceava a dispus, joi, menținerea măsurii arestului preventiv în cazul fostului vicepreședinte al CJ Suceava Cristinel Crețu după ce Tribunalul Suceava a admis în urmă cu două zile măsura arestului la domiciliu.

Cristinel Crețu a fost arestat de la începutul lunii aprilie și a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru luare de mită și trafic de influență.


Intră acum și în grupul de