Un cernăuțean care vrea înființarea Republicii Populare Bucovina de Vest a fost reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Securitate al Ucrainei a depistat un agitator anti-ucrainean în regiunea Cernăuți, anunță publicația cernăuțeană Bucpress.

Potrivit sursei citate, investigatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei au constatat că un locuitor al Cernăuțiului din 2020 pe pagina sa din rețeaua de socializare a difuzat în mod activ apeluri pentru crearea așa-numitei „Republici Populare Bucovina de Vest” și restabilirea „Republicii Populare Ucrainene de Vest” ca entităţi distincte ale statului.

Serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuţi a arătat că bărbatul a cerut și răsturnarea fizică a ordinii constituționale prin forță cu ajutorul unor oameni cu experiență în război. Mărturisind opinii pro-ruse, suspectul a făcut apel public la președintele rus să pună mâna pe Nova Kahovka și Herson, ceea ce, în opinia sa, ar restabili alimentarea cu apă a teritoriului ocupat temporar al Crimeei.

Anchetatorii au obținut și dovezi ale activității anti-ucrainene a acestuia în timpul percheziției în apartamentul inculpatului.

În acest caz anchetatorii susțină că au obținut confirmarea că materialele distribuite de bărbat conțin îndemnuri publice pentru schimbarea violentă a ordinii constituționale, preluarea puterii de stat, precum și pentru schimbarea teritoriului sau a frontierei de stat a Ucrainei.

Anchetatorii Securității Ucrainei l-au informat pe infractor că este cercetat pentru acțiuni care vizează schimbarea forțată sau răsturnarea ordinii constituționale sau privarea puterii de stat și încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei.


Intră acum și în grupul de