87 de persoane au incercat sa treaca ilegal granita in primele 9 luni ale lui 2010 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În primele 9 luni ale acestui an, nu mai puţin de 87 de persoane au fost depistate de frontieriştii suceveni pe când încercau să treacă ilegal graniţa. La începutul acestei săptămâni, la Rădăuţi a avut loc şedinţa de evaluare a activităţilor desfăşurate de către Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, în primele 9 luni ale anului 2010.

La această şedinţă au participat ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul inspectoratului şi ai sectoarelor din subordine, activitatea fiind condusă de comisar şef de poliţie Ieremie Gheorghe, şeful I.J.P.F. Suceava.

Astfel, în perioada analizată, în zona de competenţă a I.J.P.F. Suceava s-au înregistrat 44 treceri ilegale, în care au fost implicate 87 persoane şi s-au constatat 4 cazuri de migraţie ilegală în care au fost implicate 7 persoane, precizează IJPF Suceava.

De asemenea, în primele 9 luni ale anului s-au înregistrat 64 cazuri în care diferiţi cetăţeni au fost depistaţi în punctele de trecere cu documente false şi falsificate după cum urmează: 10 paşapoarte, 19 vize, 25 cărţi verzi, 4 certificate de înmatriculare, 4 permise de şedere, 1 carte de identitate, 1 procură notarială.

În cadrul cooperării cu organele administraţiei publice locale s-au desfăşurat întâlniri de lucru între reprezentanţi ai inspectoratului şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din localităţile limitrofe frontierei de stat a României.

În ceea ce privesc întâlnirile pe plan extern, conducerea IJPF Suceava susţine că a existat o bună conlucrare cu organele de graniţă ale statului vecin, cu pondere pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În primele 9 luni au avut loc 93 de întâlniri cu reprezentanţii Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi şi structurilor subordonate, au fost trimise 189 comunicări şi s-au primit 186 de comunicări.


Intră acum și în grupul de