Orchestra Fortelor Aeriene Americane canta la Dom Polski

Două dintre ansamblurile Orchestrei Forţelor Aeriene Americane Staţionate în Europa vor concerta la Suceava, la Sala Dom Polski, joi, 21 octombrie de la ora 20, spectacolul fiind organizat de Centrul Cultural American, Uniunea Polonezilor din România şi Centrul Cultural Bucovina. Cvartetul de clarinete şi trupa „Wings of Dixie” sunt cele două ansambluri care vor prezenta două genuri muzicale diferite: piese clasice de Vivaldi, Jan Van der Roost, Bela Bartok (Dansuri populare româneşti), Antonin Dvorak,, şi muzică de jazz.

Potrivit Centrului Cultural Bucovina, în cei peste 60 de ani de activitate, Orchestra Forţelor Aeriene Americane, considerată „ambasador muzical al Americii”, care este staţionată la Baza Aeriană Sembach, din Germania, a susţinut spectacole în numeroase regiuni ale lumii, în faţa publicului civil sau militar din întreaga Europă, Asia de Sud şi Africa, având circa 300 de spectacole anual.

Este una dintre cele mai vechi orchestre ale Forţelor Aeriene Americane şi singura orchestră a Forţelor Aeriene Americane staţionată în Europa.

Orchestra compusă din 45 de persoane include mai multe ansambluri, printre care se numără cele două care vor concerta la Suceava. „Programul orchestrei reflectă diferenţa dintre stilurile muzicale american şi european şi include piese pe gustul tuturor categoriilor de public, cele mai bune creaţii ale muzicii americane, de la piese de pe Broadway sau de pe coloanele sonore ale filmelor hollywood-iene, până la stilurile New Orleans Dixieland şi Big Band jazz, precum şi compoziţii binecunoscute pentru ansamblurile de instrumente de suflat, marşuri şi solouri vocale/instrumentale de seamă”, precizează CCB.

loading...