Numărul candidaților suceveni cu media 10 la Evaluarea Națională a crescut la 9 după soluționarea contestațiilor


Intră acum și în grupul de

Numărul candidaților suceveni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a crescut la 9 după soluționarea contestațiilor, un candidat de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava fiind notat cu 10 la Limba și literatura română după ce a contestat nota 9,60 pe care o primise inițial.

Alți opt candidați din județul Suceava la Evaluarea Națională au obținut media 10 înainte de soluționarea contestațiilor.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în județul Suceava au fost 601 contestații față de notele obținute inițial, din care 372 la Limba și literatura română și 229 la matematică.

Dintre acestea, 380 de contestații au fost soluționate prin mărirea notei, respectiv 259 la Limba și literatura română și 121 la matematică.

Alte 170 de contestații au fost soluționate prin micșorarea notei, din care 92 la Limba și literatura română și 78 la matematică.

Situația statistică generală arată că dintre cei 5789 candidați prezenți la ambele probe, 4886 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), cu șase mai mulți decât înainte de soluționarea contestațiilor, procentul mediilor peste 5 fiind de 84,4%.


Intră acum și în grupul de