SJU Suceava: Starea femeii internată cu botulism e gravă. Atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a atenționat, joi,  sucevenii privind consumul de conserve incorect procesate și depozitate în condițiile în care o femeie cu botulism internată în ATI are prognosticul rezervat, iar de la administrarea serului antibotulinic starea nu s-a îmbunătățit.

Potrivit dr. Dan Teodorovici a venit confirmarea pentru prima pacientă suspectată de botulism, care este internată în ATI.

El a spus că, din păcate, la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă în cursul nopții care a necesitat ventilație non invazivă.

Pacienta este din nou doar cu mască de oxigen, dar prognosticul este rezervat.

Medicii consideră că tulpina care a provocat boala este una foarte agresivă și infecția a progresat foarte repede.

„Vrem să atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate, în general cele făcute acasă. Botulismul este o boală infecțioasă gravă,  cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces. Ca și măsură preventivă, aceasta toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 de grade Celsius”, a precizat dr. Dan Teodorovici.


Intră acum și în grupul de