Municipalitatea renunta la emiterea de obligatiuni municipale pentru refinantarea creditului de la Dexia Kommunalkredit Bank (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava renunţă la finanţarea prin obligaţiuni municipale, a anunţat miercuri primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, care a arătat că va propune Consiliului Local Suceava să aprobe conversia, în aceleaşi condiţii, a obligaţiunilor municipale într-un credit pe o perioadă de 20 de ani.

Edilul-şef sucevean a declarat, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, că municipalitatea renunţă la emiterea de obligaţiuni municipale pentru refinanţarea creditului de 50 de milioane de lei obţinut în aprilie 2008 de la Dexia Kommunalkredit Bank. El a explicat că potrivit contractului de creditare, în ultimul trimestru al anului 2010 ar fi trebuit să fie emise obligaţiuni municipale. „În acord cu banca am decis să transformăm aceste obligaţiuni municipale într-un credit pe termen lung pentru că nu avem siguranţa că dacă emitem obligaţiunile acestea vor fi cumpărate”, a spus primarul.

Lungu a precizat că din creditul de 50 de milioane de lei au fost cheltuiţi deja 30 de milioane de lei, iar restul de 20 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru diverse investiţii sau asigurarea cofinanţării proiectelor promovate prin Programul Operaţional Regional.

Municipiul Suceava a contractat, în luna aprilie 2008, de la Dexia Kommunalkredit, un credit în valoare de 50 de milioane de lei pentru finanţarea mai multor investiţii cum ar fi asfaltarea reţelelor stradale secundare, a trotuarelor şi aleilor, dar şi pentru asigurarea utilităţilor în noul cartier de case pentru tineri care se ridică în cartierul Burdujeni.

Dexia Kommunalkredit Bank, cu sediul la Viena, este parte a grupului Dexia şi este specializată în acordarea de finanţări pentru sectorul public în Europa Centrală şi de Est.


Intră acum și în grupul de