Cod galben de ploi torențiale și vijelii în județul Suceava suprapus peste codul portocaliu de caniculă


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Suceava valabil începând cu ora 12:00 și până la ora 21:00.

În intervalul menționat, în nord-vestul, centrul și local în sudul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55…75 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp.

ANM a mențiunut și pe parcursul zilei de vineri avertizarea cod portocaliu de caniculă pentru jumătatea de est a județului Suceava.

Astfel, vineri (1 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

ANM notează că temperaturi maxime apropiate de recordurile absolute ale perioadei se vor înregistra pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, dar temperaturile minime vor fi mai coborâte decât valorile extreme.


Intră acum și în grupul de