Pelerinaj la Putna la Sărbătoarea Sf. Ștefan cel Mare condus de Gheorghe Flutur. Starețul Mănăstirii Putna: Ne bucurăm că ați venit astăzi la această frumoasă sărbătoare


Intră acum și în grupul de

Numeroase persoane, majoritatea în costume naționale, au participat, sâmbătă dimineața, la pelerinajul spre Mănăstirea Putna cu prilejul sărbătorii Sf. Ștefan cel Mare.

Gospodari din diverse zone ale județului Suceava au traversat pe jos comuna Putna până la mănăstire interpretând cântări religioase și patriotice.

Coloana de pelerini condusă de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de primarul din Putna, George Coroamă și de administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, a fost întâmpinată, în sunete de bucium, la intrarea în mănăstire, de starețul Velnic Melchisedec, cu icoana Sf. Ștefan ce Mare.

Acesta le-a mulțumit pentru faptul că au venit la mănăstire în spus că se împlinesc 30 de ani de când Măria Sa, Vodă Ștefan, a fost așezat în icoană și altar.

„Ne bucurăm că ați venit astăzi la această frumoasă sărbătoare. Vă invităm împreună cu toți gospodarii Bucovinei. Dar nu-s chiar toți, sunt o parte. O parte de aici, de partea românească. Mai avem și dincolo gospodari buni pe care îi așteptăm să vină”, a spus Velnic Melchisedec care a fost completat de Flutur că „tot românească” e și cealaltă parte.

Starețul i-a invitat pe pelerini să participe la Sf. Liturghie și la toate activitățile rânduite cu acest prilej.

Sf. Liturghie este oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

După slujbă va fi prezentat un recital al Grupului Vocal-Tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” – Vicovu de Sus urmată de ceremonia militară, cu depunere de coroane și defilarea trupelor militare din partea Structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava și a delegației Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.


Intră acum și în grupul de