Ion Lungu, mesaj ferm pentru conducerea ACET: Trebuie să înțeleagă că așa nu se mai poate. Eu cer să se îndrepte lucrurile. Mulți primari din județ și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea ACET


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis, miercuri, conducerii operatorului regional de apă și canalizare ACET SA Suceava că modalitatea actuală de lucru este nemulțumitoare și că vrea ca aceasta să se schimbe.

„Am văzut un punct de vedere foarte dur și ferm al primarului de la Siret. Are dreptate sută la sută. Din păcate, aceleași lucruri le întâmpin și eu în Suceava, să nu ne ascundem după deget”, a spus Lungu.

El a spus că deși cei de la ACET sunt chemați înainte de efectuarea de lucrări de modernizare aceștia intervin abia după ce s-a turnat asfaltul.

„Concret, pe Zorilor, în George Enescu, după ce am terminat parcarea, la o săptămână au făcut trei găuri în ea. La fel, pe această lege de situații de urgență nu aduc reabilitările înapoi la starea inițială”, a precizat primarul.

În ceea ce privește sitiația de la stația de tratare-epurare, deși sunt acolo niște soluții, directorul general Ștefan Groza nu le-a pus în aplicare.

„Eu nu fug de responsabilitate, dar totuși spun, cu toată fermitate, că eu ca primar mi-am făcut datoria”, a declarat Ion Lungu.

El a amintit că a fost implementat primul proiect ISPA fără de care nu se puteau face celelalte proiecte europene.

„Cei de la ACET, domnul Groza, trebuie să facă tot ce este posibil să înlăture aceste neajunsuri. Sunt de acord și eu și voi insista să avem o discuție și cu președintele Flutur, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru că, nu ascund, mulți primari din județ m-au sunat și și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea ACET”, a declarat primarul.

Ion Lungu a explicat că a fost sunat de primarii din județ pentru că municipiul Suceava este acționar cu 64 la sută la ACET.

„Eu fac un apel public la domnul Groza și la ACET. Sunt în ceasul al 12-lea, să facă tot ce trebuie pe apă și canalizare inclusiv pe stația de tratare și epurare. Vreau mai multă implicare. M-am săturat de câte ori am intervenit. Întotdeauna am pus umărul când era nevoie”, a spus primarul.

Ion Lungu a reiterat că el ca primar și-a făcut datoria și că trebuie să și-o facă și ACET, menționând că va  cere o discuție foarte serioasă în ADI.

În ceea ce privește schimbarea directorului general, Ion Lungu a spus că este un lucru delicat pentru că este în implementare proiectul de 285 de milioane de euro care suferă la implementare.

Primarul a arătat că atunci când e în joc un proiect de o asemenea dimensiune nu este de joacă, motiv pentru care dorește o discuție aplicată cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care gestionează acest proiect județean de apă și canalizare.

„Cei de la ACET trebuie să înțeleagă că așa nu se mai poate nici la Suceava, nici la Siret, nici la Câmpulung și nici în alte părți.Solicit să se îndrepte lucrurile”, a declarat primarul.

Ion Lungu a subliniat că directorul general al ACET, Ștefan Groza, este un inginer specialist apreciat și că a lucrat bine cu el.

„Se pare că în ultima perioadă se întâmplă ceva acolo și lucrurile nu sunt în ordine”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de