Vizita prezidentiala de doar 11 minute la santierul de la Dornesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful statului, Traian Băsescu, a inspectat, vineri dimineaţă, pentru a şasea oară, şantierul de la podul din comuna suceveană Dorneşti, rupt de inundaţiile din această vară.

Vizita prezidenţială a durat 11 minute, Traian Băsescu declarându-se mulţumit de stadiul lucrărilor la podul peste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuţi, unde în prezent se montează hidroizolaţia.

Preşedintele României a inspectat lucrările de la Dorneşti şi a parcurs întregul pod, spunând că are impresia că acesta este mai lung. El le-a spus constructorilor că lucrările se află “la limită cu iarna” şi că termenul de finalizare, stabilit pentru 15 noiembrie, ar putea fi devansat cu o zi.

“Cred că îl terminaţi pe 14 noiembrie”, le-a spus preşedintele constructorilor, arătând că după acea dată militarii care deservesc actualul pod de pontoane de la Dorneşti se vor putea reîntoarce în cazărmi.

Traian Băsescu s-a interesat, de asemenea, şi de stadiul lucrărilor de reconstrucţie a caselor distruse de ape. Primarul localităţii Dorneşti, Gheorghe Luţa, i-a spus preşedintelui că 30 din cele 40 de familii ale căror case au fost distruse de inundaţii s-au mutat deja în noile locuinţe. Primarul a arătat că în cazul locuinţelor nefinalizate s-a ajuns la stadiul de montare a acoperişurilor sau la lucrările interioare.

În timpul inundaţiilor din luna iulie, unul dintre pilonii podului rutier peste râul Suceava, în localitatea suceveană Dorneşti, a fost distrus de apele revărsate, iar o bucată din pod s-a prăbuşit, făcând imposibilă circulaţia rutieră în zonă. Pilonul care fusese distrus de ape a fost dat jos, fiind întăriţi ceilalţi piloni, iar bucata de platformă betonată a podului, care s-a prăbuşit, a fost înlocuită cu o structură metalică.

În această vară, preşedintele Traian Băsescu a inspectat de cinci ori lucrările la podul peste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuţi, ultima dată când s-a aflat în zonă, respectiv în 7 septembrie, el anunţând că acesta va fi redat circulaţiei la 15 noiembrie.

Preşedintele a spus atunci că are încredere în firma de construcţii care lucrează la refacerea acestui pod, arătând că tot aceasta a lucrat şi la podul din localitatea buzoiană Mărăcineni.

În comuna Dorneşti au fost afectate în urma inundaţiilor 330 de case, iar 37 de locuinţe trebuie reconstruite. Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.


Intră acum și în grupul de