Ucrainean depistat în Vama Siret cu șapte bucăți de chihlimbar brut ascunse în mașină


Intră acum și în grupul de

Un ucrainean a fost depistat în Vama Siret în timp ce încerca să introducă în România șapte bucăți de chihlimbar brut.

Potrivit STPF Suceava, polițiștii de frontieră suceveni împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au descoperit și confiscat şapte bucăţi de pietre semipreţioase susceptibile a fi chihlimbar, ascunse de șoferul unei autoutilitare.

Astfel, în data de 6 iulie, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România un cetăţean ucrainean, în vârstă de 55 ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Ucraina.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, persoanei şi bagajelor acesteia. Cu această ocazie, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit asupra cetăţeanului ucrainean, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, șapte bucăţi de pietre de diferite mărimi, de culoare maro, susceptibile a fi din chihlimbar brut.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 7.000 de lei, iar cetăţeanul în cauză a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Totodată, asupra persoanei s-a luat măsura interdicţiei pentru o perioadă de 5 ani.


Intră acum și în grupul de