Au trecut ilegal granita cu un microbuz burdusit de tigari

Frontieriştii de la Vicov au folosit armamentul din dotare pentru a opri doi bărbaţi ce au trecut cu un microbuz plin cu ţigări de contrabandă peste fâşia de graniţă cu Ucraina. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch- Seriţan, lucrătorii din cadrul S.P.F. Vicov au descoperit în apropierea frontierei de stat pe teritoriul României un microbuz marca „Ford Tranzit”, înmatriculat în Bulgaria.

„În cadrul acţiunii poliţiştilor de frontieră au fost interceptate şi reţinute două persoane, după ce s-a tras cu armamentul din dotare un foc de avertisment în plan vertical”, a precizat cms.Poroch-Seriţan.

Cele două persoane sunt B. Ilie, în vârstă de 30 de ani, din Bilca şi H. Vasile, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în comuna Gălăneşti.

Fiindcă în autoturism se afla o cantitate impresionantă de ţigări, poliţiştii de frontieră au luat măsura transportării autoturismului la sediul S.P.F. Vicov unde, în urma controlului amănunţit, au descoperit un număr de 41.400 pachete de ţigări -29.400 pachete marca „ Viceroy” de provenienţă ucraineană şi 12.000 pachete marca „ Doina” de provenienţă R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor două persoane acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă agravantă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar autoturismul marca „Ford Tranzit ” a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov până la finalizarea cercetărilor.

B. Ilie a fost reţinut pentru 24 de ore iar în urma prezentării celor doi la procurorul de caz s-a dispus faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 22.10.2010.