Centrala termica din Campulung va functiona in parametri normali de la sfarsitul lunii viitoare


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat, vineri, că a discutat cu reprezentanţii Transgaz şi ai operatorului local de gaze naturale, Amgaz, cu care s-a convenit ca în prima decadă a lunii noiembrie să fie făcut branşamentul reţelei de gaze naturale la centrala termică de cogenerare a municipiului, urmând ca până la sfârşitul lunii noiembrie aceasta să poată funcţiona în parametri normali.

„Vom face verificări ale sistemului de termoficare de la centrală spre punctele termice şi spre consumatori, iar prioritar va fi modul de funcţionare al sistemului privind aprovizionarea cu energie termică a unităţilor publice, şcoli, licee, grădiniţe, cele două spitale şi instituţii publice, dar şi eficientizarea furnizării de agent termic spre consumatorii din blocurile de locuinţe”, a spus Şerban, menţionând că centrala a mai fost pusă în funcţiune în iarna 2007-2008, când s-au făcut probele tehnologice, iar combustibilul folosit a fost CLU.

El a arătat că în prezent se fac calculele privind stabilirea preţului gigacaloriei pentru populaţie care să fie suportabil, de aproximativ 200 de lei. Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc a arătat că acest proiect poate fi pus în funcţiune în urma sprijinului oferit municipalităţii de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Firma Amgaz a câştigat, în luna decembrie 2009, licitaţia organizată de Ministerul Economiei pentru desemnarea operatorului de gaz natural în municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, iar Consiliul Judeţean Suceava (CJ) şi Transgaz au semnat, în luna februarie, contractul de predare gratuită a investiţiilor, în valoare de 11,5 milioane de euro, din domeniul transportului gazului natural executate în judeţ prin proiectul judeţean de utilităţi.

Operatorul local de gaze naturale preconiza că în luna iunie va fi pusă în funcţiune pe bază de gaze naturale centrala de cogenerare din Câmpulung Moldovenesc, investiţie care a fost realizată prin proiectul judeţean de utilităţi.
În Câmpulung Moldovenesc firma de distribuţie a gazelor naturale va construi 60 de kilometri de reţele de distribuţie în următorii doi ani.

Centrala termică de cogenerare a municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost construită în 2006 printr-un program judeţean de utilităţi.


Intră acum și în grupul de