Sicrie, coroane si…droguri


Intră acum și în grupul de

Consumatorii de substanţe etnobotanice din municipiul Rădăuţi au primit o grea lovitură după ce una dintre principalele surse de distribuţie a fost descoperită de procurorii DIICOT Suceava.

Este vorba despre o reţea care se ocupa cu comercializarea produselor etnobotanice sub cea mai macabră acoperire posibilă. Întreaga afacere se derula sub acoperirea oferită de o societate ce se ocupa cu servicii de pompe funebre, în ideea că, oricum, toţi consumatorii, mai devreme sau mai târziu, ajung să apeleze tot la ei.

Întreruperea profitabilei activităţi a avut loc după ce lucrătorii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava au fost sesizaţi de lucrători din cadrul Poliţiei Rădăuţi, de faptul că în urma unor activităţi de serviciu, au depistat pe numitul Ciubotariu Ionuţ Marius de 23 de ani, din mun.Fălticeni, judeţul Suceava, în timp ce vindea produse etnobotanice pe raza localităţii, unor persoane interesate de consumul unor astfel de substanţe.

Conform declaraţiilor oferite de procurorii din cadrul BCCO Suceava (Biroul de Combatere a Crimei Organizate), în momentul în care unul dintre membrii reţelei a fost prins în timpul activităţilor de comercializare a drogurilor, asupra sa a fost găsit un întreg depozit. „Cu ocazia controlului corporal şi al autoturismului, au fost identificate 27 plicuri din plastic transparent, autosigilante, în interiorul cărora se aflau prafuri de culoare albă şi fragmente vegetale de culoare brună, ce prezentau suspiciunea a face parte din categoria drogurilor, precum şi suma de 80 lei RON provenită din vânzarea acestora. În speţă a fost sesizat Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care a dispus ca substanţele identificate asupra lui Ciubotariu Ionuţ Marius să fie înaintate Laboratorului Analize Fizico-Chimice Droguri, pentru efectuarea analizelor de laborator”, au declarat surse judiciare.

Cercetările care au urmat au dus imediat la identificarea întregei reţele. De fapt comerciantul prins în flagrant nu era decât un simplu pion „capul răutăţilor” fiind o femeie de 42 de ani din municipul Fălticeni. Cristina Boschi a reuşit în scurt timp să-şi creeze o reţea de distribuţie a substanţelor etnobotanice în Rădăuţi şi Fălticeni iar afacerea ar fi înflorit dacă pe fir nu ar fi intrat procurorii DIICOT.

Astfel, pe parcursul zilei de joi „lucrătorii B.C.C.O. Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, sprijiniţi de lucrători din cadrul I.J.J. Suceava, au procedat la efectuarea a trei percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost identificate 208 plicuri produse etnobotanice, precum şi diferite sume de bani provenite din valorificarea acestor produse”.

În urma acţiunilor derulate trei dintre membrii reţelei în frunte cu Cristina Boschi au fost reţinuţi pe parcursul zilei de vineri fiind prezentaţi instanţei care a hotărât continuarea cercetărilor cu privire la întreaga activitate infracţonală a acesora în stare de arest pentru o perioadă de cel puţin 29 de zile.


Intră acum și în grupul de