De la discoteca din Moara, la spitalul de Urgenta Iasi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un tânăr a ajuns în stare gravă de la discotecă, la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, după ce a fost lovit de o maşină a cărui şofer beat a plecat mai departe. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Gabriel Panţiru, duminică, în jurul orei 04.10, la intersecţia străzilor Mihai Eminescu cu Ion Grămadă din comuna Moara, un autoturism s-a pus în mişcare şi l-a lovit pe B. Adrian, de 21 ani, din localitate, care făcea parte dintr-un grup ce ieşea din discoteca organizată în comună.

În zonă se aflau doi agenţi din cadrul postului local de poliţie care au văzut ceea ce s-a întâmplat, iar în timp ce unul îi acorda primul ajutor tânărului, cel de al doilea, cu autoturismul din dotare a plecat în urmărirea maşinii întrucât conducătorul acestuia nu a rămas la locul accidentului. „După o urmărire de aproximativ 1 km, autoturismul implicat în accident a oprit, iar de la volan a coborât S. Victor, de 21 ani, din localitate, posesor al permisului de conducere pentru categoria „B” din anul 2008, în prezent reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, având dovadă de circulaţie valabilă până la 10.11.2010. În autoturism se mai aflau ca pasageri prietena acestuia F. Ecaterina, de 18 ani, din oraşul Salcea şi alţi doi tineri”, a precizat insp. Panţiru.

La audieri, F. Ecaterina a menţionat că în momentul producerii accidentului ea a fost cea care a condus autoturismul şi a lovit victima, fapt infirmat pe parcursul cercetărilor, însă a fost testată rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„S. Victor a refuzat să se legitimeze, să fie testat cu aparatul etilotest însă i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta fiind vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice. Victima B. Adrian a fost internată în Spitalul Judeţean Suceava cu diagnosticul „triplă fractură deschisă, complexă”, fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Iaşi pentru intervenţie chirurgicală, necesitând pentru vindecare 70-80 de zile îngrijiri medicale, dacă nu intervin complicaţii”, a spus insp. Panţiru.

Acesta a adăugat că S. Victor este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporal gravă, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, iar F. Ecaterina pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.


Intră acum și în grupul de