Supermarket din Humor, inchis de inspectorii veterinari, imediat dupa deschidere (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nici bine nu a fost deschis un supermarket din Gura Humorului cu preparate din carne, că inspectorii sanitar-veterinari suceveni l-au şi închis după ce au constatat că acesta nu avea autorizaţie de funcţionare.

Şeful Direcţiei Sanitar-Vetrinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că administratorul s-a grăbit să deschisă unitatea, deşi dosarul pentru obţinerea autorizaţie nu era definitivat. „S-a dispus închiderea unităţii şi se aşteaptă ca documentaţia să fie adusă la zi. Vor fi amendaţi cu 4.000 lei”, a precizat Petrea Dulgheru adăugând că multe societăţi funcţionează chiar şi luni de zile până sunt depistate.

Acesta a arătat că, în ultima perioadă mulţi agenţi economici îşi schimbă profilul de activitate trecând pe vânzarea de produse alimentare, pentru că acestea se comercializează pe criză, fără a avea autorizaţie de funcţionare. De asemenea, în multe magazine se vând produse cu termen apropiat de expirare. „Chiar am pus oameni să cumpere, ca să aibă bon fiscal să le arătăm că vând asemenea produse. Cu o zi înainte de data expirării, aceste produse nu mai au ce căuta pe raft”, a subliniat şeful DSVSA Suceava.

O altă problemă constatată de inspectorii sanitar-vererinari suceveni este legată de comercializarea pulpelor de pui, achiziţionate vrac. „Cumpără pulpe vrac, le izbesc în faţa magazinului şi apoi le vând la bucată, ceea ce nu este permis”, a menţionat Petrea Dulgheru.

Acesta a spus că inspectorii vor intensifica controalele în judeţ.


Intră acum și în grupul de