Cu sacii plini de tigari de contrabanda pe bancheta din spate a masinii


Intră acum și în grupul de

Urmărit de poliţişti, un siretean a fost încătuşat, după ce pe bancheta din spate a maşinii s-au găsit mai mulţi saci cu ţigări. Potrivi purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Gabriel Panţiru, marţi, la ora 18.40, pe raza oraşului Siret, la intersecţia sensului giratoriu al străzilor Laţcu Vodă cu strada Carpaţi, un autoturism nu a acordat prioritate de trecere autospecialei poliţiei. Imediat, aceştia au pornit în urmărirea maşinii, fiind folosite semnalele acustice şi luminoase, dar conducătorul auto a refuzat să oprească, conducând în viteză pe strada Mihail Eminescu unde a oprit în dreptul unui imobil.

„Persoana în cauză a fost imobilizată de agenţii de poliţie, stabilindu-se că se numeşte G. Florin de 37 ani din localitate, fiind proprietarul autoturismului. Cu ocazia controlului în autoturism au fost depistate în portbagaj şi bancheta din spate 4 patru saci din material plastic de culoare neagră, în care se aflau ţigarete de provenienţă ucraineană de diferite mărci, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă”, a precizat insp. Panţiru.

Acesta a menţionat că autoturismul a fost dus la Poliţia oraşului Siret unde a fost inventariată cantitatea de ţigări, constându-se că autoturism se aflau 2000 pachete de ţigarete. Ţigarete în valoare de 20.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

În baza probatoriului administrat s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore a lui G. Florin, care a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava, şi urma ca miercuri, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă.


Intră acum și în grupul de